Facebook si Twitter, inchise in Marea Britanie!

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 18:55
2679 citiri
Facebook si Twitter, inchise in Marea Britanie!

Guvernul Marii Britanii ar putea inchide temporar retelele de socializare precum Twitter si Facebook pentru a opri insurgentii sa se organizeze din nou. Anuntul a fost facut chiar de premierul britanic, David Cameron.

In mod surprinzator, se pare ca aproape jumatate din cetatenii Marii Britanii sunt de acord cu ceea ce Cameron a sugerat, scrie Forbes.

Un sondaj arata ca 48% dintre respondenti britanici sunt "complet de acord" ca in timpul revoltelor, "furnizorii ar trebui sa inchida temporar retelele sociale pentru a preveni activitatile infractionale coordonate". De fapt, numarul este mai ridicat - 70% din toti respondentii - daca sunt inclusi si oameni care "sunt partial de acord " cu declaratia de mai sus.

Intr-un sondaj separat, 46% din respondenti au declarat ca autoritatile ar trebui sa aiba accesul liber la datele despre utilizatorii de retele sociale pentru a preveni activitatile infractionale organizate.

Si daca te-ai gandit ca europenii au arborat drapelul de confidentialitate, 42% cred ca furnizorii de retele sociale ar trebui sa detina informatii personale despre cei care folosesc serviciile lor inainte de a permite accesul, in timp ce 49% cred ca autoritatile trebuie sa aiba mai multe resurse pentru a monitoriza comportamentul nostru on-line.

In mod evident, discrepantele in sondaj sunt date de varsta persoanelor intervievate. Doar 28% dintre persoanelor cu varste cuprinse intre 18-24 ani au fost de acord cu inchiderea temporara a site-urile de social media, in timp ce 60% din persoanele in varsta sunt pentru.

Politia din Londra crede ca protestatarii au fost capabili sa inceapa incendii in sudul si vestul Londra, comunicand intre ei prin intermediul Twitter si, in special cu ajutorul BlackBerry, prin serviciul de mesaje private.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Twitter Facebook inchise Marea Britanie, #Twitter Facebook revolte Londra, #retele sociale inchise , #Retele sociale