Facebook vrea sa protejeze identitatea vedetelor

Joi, 16 Februarie 2012, ora 18:39
1803 citiri
Facebook vrea sa protejeze identitatea vedetelor

Facebook, un concept bazat pe nume si identitati reale, va implementa un serviciu care incurajeaza anonimatul. Desigur, nu este vorba despre orice utilizatori, ci despre vedete, care isi vor putea proteja conturile si vor putea evita atacurile hackerilor.

Facebook pregateste mai multe schimbari pentru a se asigura ca identitatea persoanelor importante este protejata. Reteaua de socializare are in lucru un sistem de verificare a identitatii vedetelor, numit "Verified Accounts". Optiunea le va permite VIP-urilor sa foloseasca pseudonime, arata TechCrunch.

Daca vedetele isi doresc acest lucru, atunci vor putea adauga in cont pseudonimul de scena. Acestea pot opta pentru publicarea unei porecle sau al unui pseudonim foarte banal, in locul numelui adevarat ori al datei de nastere.

Facebook va alege utilizatorii care isi pot verifica identitatea pe baza incarcarii unei copii a unui act de identitate oficial, prin "Verified Accounts", iar conturile verificate vor obtine un loc prioritar in recomandarile "People To Subscribe To".

Pana acum, cei care voiau ca pe pagina lor sa fie afisata o porecla, trebuiau sa isi schimbe numele in pagina de cont.

Programatorii de la Facebook au anticipat ca unii utilizatori ar putea dori sa profite de pe urma serviciului, desi nu sunt vedete si nici persoane publice.

Din aceasta cauza, nu exista nicio posibilitate prin care sa te poti oferi "voluntar" sa fii verificat, intrucat sistemul selecteaza automat vedetele, dupa data nasterii si al unui act original.

Spre deosebire de conturile verificate Twitter sau Google+, profilurile Facebook care au trecut prin verificare nu vor avea insemne deosebite. Conturile verificate vor fi insa folosite in cadrul noului algoritm de recomandari Facebook, ce foloseste optiunea "asymmetrical follow".

Facebook a introdus, in urma cu trei luni, o noua posibilitate de urmarire a actualizarilor publice ale persoanelor cu care nu esti prieten. Nu au fost raportate cazuri de spam, dar introducerea noii aplicatii permite utilizatorilor al caror nume coincide cu al unei vedete sa nu fie deranjazati de fani.

Facebook va trebui sa obtina pana la cinci miliarde de dolari printr-o noua emisiune de actiuni, spre sfarsitul anului, pentru a plati taxe pe profiturile inregistrate de conducere si angajati, in urma listarii la bursa, din pachetele de titluri primite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook retea socializare, #Facebook identitate vedete, #Facebook vedete, #facebook cont , #Retele sociale