Fondatorul Wikileaks publica o carte despre "rebelii cibernetici"

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 12:47
1556 citiri
Fondatorul Wikileaks publica o carte despre "rebelii cibernetici"
Julian Assange, fondatorul Wikileaks

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, va publica in martie 2013 cartea "Cypherpunks - Freedom and the Future of the Internet", tema fiind modul in care Internetul poate fi un instrument de supraveghere a persoanelor.

Cartea contine conversatii intre australianul refugiat de cinci luni in ambasada ecuadoriana de la Londra si specialisti in domeniul Internetului - Jacob Appelbaum, expert american in securitatea informatica, Andy Muller-Maguhn, specialist german in tehnici de supraveghere si criptare cibernetica, si francezul Jeremie Zimmermann, purtatorul de cuvant al asociatiei europene Quadrature du Net.

Conform site-ului Actualitte.com, cartea va avea titlul in limba engleza "Cypherpunks - Freedom and the Future of the Internet" ("Rebeli cibernetici - Libertate si Viitorul Internetului"). In franceza, cartea va aparea la Editura "Robert Laffont" si se va intitula "Manuel d'insurrection. Comment Internet nous surveille" ("Manual de rebeliune. Cum ne supravegheaza Internetul").

Cartea ii descrie pe "rebelii cibernetici" ca fiind aparatori ai drepturilor cetatenilor care utilizeaza metode de codificare electronica pentru a proteja comunicatiile de spionajul corporatist si guvernamental. Julian Assange afirma, in aceasta lucrare, ca Internetul poate fi atat un instrument pentru exercitarea libertatii, dar si unul de reprimare.

#Julian Assange carte, #Julian Assange Wikileaks , #Retele sociale