Jocurile Olimpice 2012: Platforma de social media pentru fani si sportivi

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 08:43
1617 citiri
Jocurile Olimpice 2012: Platforma de social media pentru fani si sportivi

Cu mai putin de 100 de zile pana la startul Jocurilor Olimpice, Comitetul International Olimpic (CIO) a lansat o platforma de social media prin care fanii pot tine legatura cu sportivii.

"Olympic Athletes Hub" agrega feed-urile a peste 1.000 de conturi verficate ale unor fosti concurenti sau ale unor sportivi care participa in prezent la Olimpiada, scrie Mashable.

Va fi postat continutul de pe pagina de Facebook sau conturile de Twitter, platforma permitandu-le fanilor sa interactioneze cu sportivii. Utilizatorii vor putea primi informatii cu privire la programul antrenamentelor, sau pot castiga premii in functie de prezenta si activitatea pe platforma.

"Un alt element interesant privind aceasta aplicatie, este faptul ca sportivii pot interactiona nu doar cu fanii, ci si intre ei, atat pe parcursul Jocurilor Olimpice, cat si dupa finalizarea acestora. Este o platforma prin care toata lumea poate interactiona cu toata lumea", a declarat Alex Huot, responsabilul cu activitatea pe retelele de social media.

Prima "olimpiada sociala"

In timpul Jocurilor Olimpice din iulie si august, pe site vor aparea actualizari in timp real in sectiunea de socializare incorporata, unde vor fi tinute si sesiuni de chat cu atleti. Jocurile de la Londra din 2012 sunt deja caracterizate ca fiind prima "olimpiada sociala". Multi au ramas insa surprinsi deoarece exista restrictii cu privire la folosirea canalelor de social media la anumite probe.

Cu toate acestea, Huot considera ca portalul de social media ar trebui sa fie o unealta pentru apropierea atletilor de fani.

"Jocurile Olimpice sunt create in jurul atletilor. Site-ul se gandeste, de asemenea, tot la atleti. Vrem ca aceasta platforma sa ii inspire atat pe atletii, cat si pe fanii, sa se imprieteneasca si sa impartaseasca valori si respect prin povesti de zi cu zi".

#Jocurile Olimpice platforma social media, #Jocurile Olimpice sportivi fani, #Jocurile Olimpice Social Media , #Retele sociale