Mark Zuckerberg a iesit din top 40 miliardari ai lumii

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 13:46
1482 citiri
Mark Zuckerberg a iesit din top 40 miliardari ai lumii

Mark Zuckerberg nu se mai numara printre cei mai bogati 40 de oameni din lume, dupa ce deprecierea puternica a actiunilor retelei de socializare a redus averea fondatorului Facebook cu aproape cinci miliarde de dolari de la momentul listarii, pe 18 mai.

Averea lui Zuckerberg a scazut marti la 14,7 miliarde dolari, de la 16,2 miliarde dolari vineri, dupa scaderea actiunilor Facebook cu aproape 10% pe piata Nasdaq, la 28,84 dolari, transmite Bloomberg.

Facebook s-a listat la bursa pe 18 mai, la un pret de 38 dolari pe actiune. Astfel, titlurile retelei de socializare au pierdut aproape 25% din valoare, cea mai slaba performanta in randul marilor oferte publice initiale ale ultimilor 10 ani.

"Situatia pare ca reflecta clar faptul ca volumul de actiuni emise a fost prea mare, pretul a fost prea agresiv, iar multi investitori care au stat la coada sa cumpere nu aveau nicio intentie sa pastreze actiunile", comenteaza directorul de investitii al BMO Harris Private Bank din Chicago, care administreaza active de 60 miliarde de dolari.

La pretul de inchidere de la 18 mai, prima sedinta de tranzactionare a actiunilor Facebook, averea lui Zuckerberg era evaluata la 19,4 miliarde dolari.

Zuckerberg a iesit astfel din topul celor mai bogati 40 de miliardari ai lumii realizat zilnic de Bloomberg.

#mark zuckerberg avere, #top miliardari Mark Zuckerberg, #top 40 miliardari , #Retele sociale