N-a apucat Jocurile Olimpice: O atleta a fost exclusa pentru un mesaj pe Twitter

Joi, 26 Iulie 2012, ora 11:10
1232 citiri
N-a apucat Jocurile Olimpice: O atleta a fost exclusa pentru un mesaj pe Twitter

Atleta greaca Voula Papachristou, specialista in proba de triplu salt, a fost exclusa din delegatia tarii sale pentru Jocurile Olimpice de la Londra, in urma unui mesaj cu tenta rasista, pe care l-a postat pe pagina sa de pe Twitter.

In varsta de 23 ani, Papachristou a scris in cursul zilei de miercuri pe Twitter: "Cu atatia africani in Grecia, cel putin tantarii West Nile vor manca hrana de acasa". Ea a sters ulterior acest mesaj, dupa ce a primit numeroase critici si a publicat un comunicat in care a precizat ca regreta profund afirmatiile facute.

Scuzele nu i-au mai folosit, insa, la nimic. Comitetul olimpic elen a decis excluderea atletei din lotul pentru Londra.

"Triplusaltista Paraskevi (Voula) Papachristou a fost exclusa din echipa greaca pentru Jocurile Olimpice din cauza comentariilor contrare valorilor si idealurilor miscarii olimpice", a precizat Comitetul olimpic grec.

Papachristou risca acum sanctiuni din partea Comisiei de disciplina a Federatiei elene de atletism, care va analiza cazul sau.

Excluderea triplusaltistei nu reprezinta o pierdere prea mare pentru delegatia greaca, Voula Papachristou nefigurand printre pretendentele la medaliile olimpice. Ea s-a clasat pe locul 11 la Campionatele Europene de la Helskinki, desfasurate luna trecuta, iar la Mondialele din 2011 nu a reusit sa se califice in finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retele sociale Jocurile Olimpice, #excludere sportivi Jocurile Olimpice, #delegatie Grecia Jocurile Olimpice , #Retele sociale