Nasdaq propune companiei Facebook despaguburi de 40 mil. de dolari

Joi, 07 Iunie 2012, ora 15:18
1108 citiri
Nasdaq propune companiei Facebook despaguburi de 40 mil. de dolari

Operatorul bursier Nasdaq OMX a propus despagubiri de 40 de milioane de dolari pentru pierderile inregistrate de brokeri din cauza problemei de soft la listarea Facebook, potrivit Financial Times.

Nasdaq propune plata a 13,7 milioane de dolari in bani, dupa o eventuala aprobare a Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA. Totodata, compania vrea sa acorde alte sapte milioane de dolari din venituri obtinute in urmatorii cinci ani ca urmare a listarii Facebook, plus inca 20 de milioane de dolari.

Suma suplimentara de 27 de milioane de dolari ar fi acordata sub forma unor credite "membrilor pentru a-si reduce costurile de trading, iar majoritatea beneficiilor vor fi obtinute in primele sase luni de majoritatea firmelor".

Decizia de a oferi despagubiri atat de mari, destul de rara in randul operatorilor de piete de capital, nu a reusit sa calmeze una dintre marile firme active pe burse, Knight Capital. Firma afirma ca a pierdut 35 de milioane de dolari pentru ca nu a primit confirmari ale tranzactiilor cand platforma Nasdaq a fost afectata de probleme tehnice la primele tranzactii cu actiuni Facebook.

Cererile totale de despagubiri din partea brokerilor, inclusiv din partea Morgan Stanley, aranjorul principal al listarii Facebook, s-ar situa la peste 100 de milioane de dolari.

"Solutia propusa de Nasdaq este pur si simplu inacceptabila. Dupa cum am mai spus, firma evalueaza toate optiunile disponibile in cadrul legii", potrivit unui comunicat al Knight Capital.

Planul Nasdaq va fi transmis autoriatilor pentru bursa din SUA.

Problemele de soft de pe piata Nasdaq la listarea Facebook se afla in centrul unei serii de investigatii in privinta listarii de 16 miliarde de dolari a Facebook la mijlocul lunii mai. Actiunile Facebook au pierdut 31 de miliarde de dolari din valoarea de piata, situata la listare la 104 miliarde de dolari. Titlurile au inchis miercuri la 26,8 dolari, in scadere cu 30% fata de pretul de 38 de dolari din oferta publica initiala.

#Nasdaq despagubiri Facebook, #Facebook despagubiri, #Facebook listare despagubiri , #Retele sociale