Ne schimba Internetul creierul? Vezi ce spune despre tine numarul de prieteni de pe Facebook

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 15:56
1390 citiri
Ne schimba Internetul creierul? Vezi ce spune despre tine numarul de prieteni de pe Facebook

Activitatea pe retele de socializare pare a fi in legatura directa cu cantitatea de materie cenusie din anumite regiuni ale creierului, arata un studiu al cercetatorilor britanici.

La studiu a participat un grup de studenti, care au fost intrebati cati prieteni au pe Facebook, dar si cati prieteni au in viata reala.

Cercetatorii au ales un esantion diversificat, voluntarii avand intre 1 si 1.000 de prieteni pe Facebook. S-a aratat ca numarul mediu de prieteni pe care persoanele il au pe Facebook corespunde celui din viata reala.

Au fost analizate regiunile creierului care corespund proceselor emotionale si de memorie. Cantitatea de materie cenusie din aceste regiuni ar putea fi responsabila cu gradul de socializare a persoanelor.

"Cercetarile viitoare ne vor ajuta sa inteleg em legatura intre cantitatea de materie cenusie si numarul de legaturi sociale pe care le are o persoana. Nu este inca clar din datele de pana acum daca mai multi prieteni pe facebook determina o crestere a zonei responsabile cu socializarea sau daca anumite persoane au o abilitate nativa de a socializa", au mentionat cercetatorii.

Studiile viitoare vor arata si modul in care internetul ar putea produce, in timp, modificari semnificative creierului uman.

"Intrebarea interesanta care se pune acum este daca aceste structuri se schimba in timp. Asta ne va ajuta sa raspundem la intrebarea: ne schimb internetul creierul?" a declarat Dr. Ryota Kanai, unul dintre cercetatori.

#materie cenusie facebook, #Internet schimbare creier , #Retele sociale