Omul din spatele Timeline paraseste Facebook

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 17:25
1643 citiri
Omul din spatele Timeline paraseste Facebook

Bret Taylor, Chief Technology Officer Facebook, paraseste compania pentru a-s incepe propria afacere. Taylor este cel care a condus implementarea profilelor Timeline, aplicatiilor Open Graph, integrarea iOS6 si iOS camera app, iar locul sau va fi ocupat de alti doi angajati Facebook.

Taylor a refuzat sa vorbeasca despre noua sa companie, insa a recunoscut ca ea este fondata de Kevin Gibbs, seful programului Google App Enging, potrivit TechRadar.

"Am invatat mai mult decat mi-as fi putut imagina la Facebook. De asemenea, sunt recunoscator pentru relatiile bune pe care le-am avut cu toti oamenii acestia minunati cu care am avut ocazia sa lucrez aici", a declarat fostul CTO Facebook.

Taylor este membru al companiei din 2009, cand Facebook a achizitionat start-up-ul sau numit "Friend Feed". Potrivit declaratiilor sale, n-a renuntat niciodata la ideea de a construi inca un startup.

"Intotdeauna am fost sincer cu Mark si i-am spus ca la un moment dat voi vrea sa incep un nou start-up", declara acesta intr-un interviu acordat AllThingsD.

"Am considerat ca acum este momentul cel mai potrivit sa fac asta, dupa oferta publica initiala si lansarea catorva produse", a mai spus Taylor.

Responsabilitatile lui Taylor vor fi impartite in doua, si vor fi preluate de alti angajati Facebook. Mike Vernal va coordona dezvoltarea platformei, iar Cory Ondreijka va supraveghea zona de mobile a Facebook.

#CTO Facebook, #demisie CTO Facebook, #Bret Taylor paraseste Facebook , #Retele sociale