Pericol social: Retele sociale scad capacitatea de empatie

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 23:04
2332 citiri
Pericol social: Retele sociale scad capacitatea de empatie

Retelele de socializare scad capacitatea de empatie a oamenilor cat si capacitatea de a constientiza consecintele actiunilor lor in lumea reala, potrivit unei cercetatoare britanice in domeniul fiziologiei creierului.

Susan Greenfield, profesoara la Facultatea de farmacologie de la Colegiul "Herriot-Watt" din Edinburgh, a afirmat in cadrul seminarului "Inovatiile media, retelele sociale si constiinta omului", organizat de agentia de stiri rusa RIA -Novosti, ca omul inceteaza sa constientizeze consecintele actiunilor sale si in lumea reala din cauza faptului ca orice actiune de pe retelele sociale poate fi corectata, anunta Realitatea.net.

Cercetatoarea a precizat ca, in ultimii 30 de ani, oamenii de stiinta au remarcat o scadere a empatiei oamenilor ce s-a accelerat semnificativ in ultimii zece ani din cauza dezvoltarii retelelor sociale pe Internet.

Cercetatoarea explica cum lumea virtuala ofera un nivel ridicat de emotie si bucurii, facandu-i pe oameni sa-si piarda deprinderile sociale.

Susan Greenfield a adaugat ca tehnologiile sunt neutre in sine ,dar oamenii sunt influentati in mod negativ de mediul virtual, copiii fiind segmentul cel mai lipsit de aparare in fata acestor pericole

#retele sociale, #Facebook efecte, #efecte retele sociale, #empatie oameni retele sociale , #Retele sociale