Problemele ACTA - expuse in plenul PE de europarlamentarul roman Sabin Cutas

Marti, 13 Martie 2012, ora 14:43
1211 citiri
Problemele ACTA - expuse in plenul PE de europarlamentarul roman Sabin Cutas

Europarlamentarul PC Sabin Cutas a argumentat in plenul Parlamentului European, de ce forul legislativ ar trebui sa voteze impotriva Tratatului comercial anti-contrafacere.

El a subliniat ca limbajul permisiv al tratatului ar putea conduce la incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor. El a aratat, de asemenea, ca regulile privind drepturile de proprietate intelectuala ar trebui stabilite in cadrul structurilor europene si globale, nu prin intermediul unui acord care nu include nici macar statele unde fenomenul de contrafacere este cel mai raspandit.

Interventia deputatului european a avut in cadrul procedurii interventiilor pe subiecte de actualitate.

"Cred in necesitatea protejarii drepturilor de proprietate intelectuala, insa consider ca Tratatul comercial anti-contrafacere nu este instrumentul potrivit pentru a atinge acest obiectiv", a declarat eurodeputatul, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de Delegatia romana din Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor& Democratilor din Parlamentul European.

"Potrivit expertilor, limbajul permisiv al textului este interpretabil si poate duce la incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor. Salut trimiterea Tratatului la Curtea Europeana de Justitie, considerand totodata ca sunt si alte motive de ingrijorare care ar trebui sa ne determine sa votam impotriva sa", a adaugat acesta.

El a subliniat ca "eficienta ACTA va fi una redusa, in situatia in care statele cu cea mai mare amploare a fenomenului de contrafacere nu se afla printre semnatari. De asemenea, tarile in curs de dezvoltare, in prezent excluse din tratat, ar putea fi presate, pe termen lung, sa ratifice un text la care nu au contribuit".

"Regulile privind proprietatea intelectuala trebuie stabilite pe de o parte la nivel european si pe de alta la nivel global, prin intermediul organizatiilor precum OMC sau OMPI (Organizatia mondiala a proprietatii intelectuale). Aflandu-se in afara lor, ACTA dauneaza acestor structuri de guvernanta", a conchis deputatul european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sabin Cutas proiect ACTA, #europarlamentar roman vot ACTA, #ACTA Cutas , #Retele sociale