Reinventarea retelei Digg: Vom vedea un nou inceput pe 1 august

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 12:53
1351 citiri
Reinventarea retelei Digg: Vom vedea un nou inceput pe 1 august

Digg este o retea moarta, dar noii proprietari vor sa readuca la viata reteaua care, in trecut, a fost una dintre cele mai folosite medii sociale din lume.

Compania Betaworks, care a cumparat Digg, va dezvalui noua fata a retelei sociale incepand cu 1 august, adica in mai putin de doua saptamani, potrivit Venture Beat.<

"Pe 1 august, dupa sase saptamani pline de adrenalina si cafeina, lansam o noua versiune", au declarat membrii echipei Betaworks, Jake Levine, Michael Young si Justin Van Slembrouck, pe blog.

"Cu aceasta lansare, facem primii pasi inainte in (re)lansarea Digg, cel mai bun loc de a gasi, citi si impartasi cele mai incredibile si mai comentate articole de pe Internet".

Betworks a achizitionat tehnologia Digg, ce mai ramasese din fosta retea sociala, pentru 500.000 de dolari, dupa ce Washington Post Company a preluat toti inginerii companiei, pentru aproximativ 12 milioane de dolari si dupa ce LinkedIn a cumparat 15 brevete de la Digg, pentru aproape 4 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Digg merita pastrata, spun reprezentantii Betaworks. "Am achizitionat Digg pentru ca avem cu totii nevoie de un produs care sa ne ajute sa gasim, sa citim si sa intelegem despre ce vorbeste Internetul chiar acum".

La resuscitarea Digg lucreaza o echipa de 10 ingineri si proiectanti, care aplica tot ce au invatat pana acum despre construirea de aplicatii sociale. Echipa a pornit cu proiectarea de baza de la zero, esentiala pentru reconstruirea infrastructurii Digg si pentru a face serviciul mai eficient.

De asemenea, au lansat mai multe sondaje in comunitatea Digg, pentru a intelege mai bine ce-si doresc utilizatorii de la reteaua Digg.

Reprezentantii Betaworks nu au oferit detalii despre cum va arata reteaua Digg dupa data de 1 august, dar se stie sigur ca brandul va fi pastrat intact, iar serviciul nu va fi doar o clona a News.me, care apartine Betaworks.

"Speram ca utilizatorii sa vada in noua lansara un inceput, nu un sfarsit. Este inceputul unei noi generatii pentru Digg - o restaurare a ceea ce a fost extraordinar, o reinventare a ceea ce nu a fost", au declarat membrii echipei Betaworks.

Reteaua Digg a pornit ca un experiment, in noiembrie 2004, realizat de Kevin Rose, Owen Byrne, Ron Gorodetzky si Jay Adelson. Doar Rose mai joaca un rol activ in managementul site-ului.

Design-ul original era fara reclame publicitare si a fost realizat de catre Dan Ries.

#reteaua sociala Digg, #lansare Digg Betaworks , #Retele sociale