Reteaua de socializare Twitter, evaluata la 9,8 miliarde de dolari

Duminica, 12 Mai 2013, ora 18:16
1530 citiri
Reteaua de socializare Twitter, evaluata la 9,8 miliarde de dolari

Reteaua de socializare Twitter a fost evaluata de catre unul dintre actionarii companiei in urcare cu 10% fata de o estimare anterioara, iar evolutia indica aprecierea titlurilor inaintea unei posibile listari.

GSV Capital Corp detine 1,9 milioane de actiuni Twitter evaluate la 35,2 milioane de dolari, circa 18,5 dolari pe actiune, arata un document transmis bursei americane de companie. Luand in calcul un numar de 530 de milioane de actiuni, valoarea Twitter s-ar situa la circa 9,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Valoarea retelei de socializare se afla in crestere, ca urmare a cresterii veniturilor din publicitate si a apropierii unei posibile listari. In ianuarie, Twitter a fost evaluata la circa 9 miliarde de dolari de catre un fond de investitii administrat de Blackrock.

GSV, cu sediul in California, este un fond de investitii listat la bursa, specializat in achizitii de participatii in companii IT nelistate.

Fondul a raportat active de 254 milioane de dolari in martie. Pachetul de actiuni Twitter reprezinta cea mai mare investitie pentru GSV, reprezentand 14% din actiuni

#Twitter valoare, #restea socializare twitter , #Retele sociale