Studiu: Facebook nu genereaza depresie

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 09:46
1335 citiri
Studiu: Facebook nu genereaza depresie

O echipa de cercetatori americani afirma intr-un studiu ca nu exista nicio legatura intre timpul petrecut pe Facebook si riscul de depresie nervoasa.

Studiul realizat de cercetatori de la Universitatea Wisconsin urmarea in special sa verifice validitatea unui raport publicat in 2011 de o organizatie de pediatri americani (AAP), care afirma ca, in cazul folosirii intensive, retelele sociale i-ar putea impinge pe adolescenti la depresie.

"Studiul nostru este primul care prezinta probe stiintifice privind presupusule legaturi intre utilizarea de retele sociale si riscul de depresie", explica Laurean Jelenchick, de la Scoala de medicina si sanatate publica a Universitatii din Wisconsin.

Aceste rezultate, publicate luni in Jurnalul sanatatii adolescentului, "au implicatii importante pentru medicii care i-ar putea alerta din timp pe parinti asupra riscurilor de depresie legate de retelele sociale", adauga ea.

In cadrul cercetarii, Lauren Jelenchick si Megan Moreno au studiat comportamentul a 190 de tineri cu varstele cuprinse intre 18 si 23 de ani si care isi petrec pe Facebook jumatate din timpul dedicat Internetului. Cercetatoarele nu au descoperit nicio legatura intre folosirea retelelor sociale si depresie.

"Concluziile noastre sunt similare cu cele ale unor studii care se interesau de alte instrumente de comunicare precum e-mailurile si discutiile online si care nici ele nu au gasit vreo legatura cu depresia", scriu cercetatoarele.

Totusi, recunosc ele, "un simplu studiu", care este limitat la un esantion de studenti de la o singura universitate, nu poate exclude definitiv orice legatura intre depresie si timpul petrecut pe retelele sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook studiu, #Facebook depresie, #studiu Facebook depresie, #timp petrecut Facebook , #Retele sociale