TOP 25: Cei mai activi directori CIO in social media

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 18:31
1194 citiri
TOP 25: Cei mai activi directori CIO in social media

Daca te gandesti ca greii corporatisti isi petrec timpul facand calcule, in turnurile lor de fildes, si nu au timp sa activeze in social media, te inseli.

Mashable a prezentat un infografic in care sunt prezentati directori financiari din topul Fortune 250, care sunt extrem de activi in social media.

Topul are la baza criteriul departajarii prin note, acordate de catre Social Strategist si Mark Fidelman, care are o rubrica in cadrul revistei Forbes.

Infograficul prezinta reprezentantii CIO care sunt cei ami activi in cadrul social media, in functie de activitatea lor in cadrul retelelor LinkedIn, Twitter si Google+. AU fost luate in calcul si mentiunile despre acestia, in retele sociale, pe bloguri corporatiste sau individuale, scorurile Alexa si rezultatele obtinute prin intermediul Google la cautarea dupa numele lor.

Exista doi directori CIO care au primit "mentiune speciala" si nu lucreaza pentru o companie care sa se afle in topul Fortune 250.

Reteaua sociala Facebook nu a fost luata in considerare la calcularea scorului general.

Cel mai activ CIO din social media este Oliver Bussman, global CIO in cadrul SAP. El a obtinu de departe cel mai mare scor, 9824 de puncte.

Pe locul secund se afla Benjamin Fried, CIO Google, cu un scor de 7758 de puncte. Locurile 3,4 si 5 sunt ocupate de catre Abraham Galan (CIO Pemex), Ian Alderton (CIO Corporate Banking Royal Bank of Scotland) si Anthony Scott (Corporate VP si CIO Microsoft).

#directori activi social media, #CIO top social media, #Google social media, #Microsoft social media , #Retele sociale