TOP 5 retele de socializare pentru cinefili

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 19:27
1757 citiri
TOP 5 retele de socializare pentru cinefili

Daca esti pasionat de lumea filmului, insa prietenii de pe Facebook nu sunt tocmai interesati de premiile Oscar, ai doua posibilitati: sa schimbi prietenii sau sa gasesti o retea de socializare dedicata cinefililor.

Iata, asadar, TOP-ul site-urilor care te ajuta sa te conectezi cu iubitorii de filme din toata lumea:

1. GetGlue

Daca iti plac filmele, insa gusturile tale sunt prea diverse ca sa te limitezi la un gen anume, atunci GetGlue este pentru tine. Pe acest site poti cauta orice despre filme, show-uri TV, jocuri, carti, muzica si multe altele, atat de pe laptop cat si de pe telefonul mobil, prin intermediul unei aplicatii.

2. iCheckMovies

Unii iubitori de filme fac un scop din a viziona toate peliculele dintr-un anumit clasament cum ar fi iMDb Top 250, AFI 100 Inventories etc. iCheck Movies iti bifeaza filmele vazute si iti recomanda urmatoarele titluri din lista. De asemenea, ai posibilitatea sa-ti creezi propria lista de filme preferate.

3. Letterboxd

Letterboxd este una dintre cele mai noi retele sociale, functionand deocamdata doar in varianta beta. Cu toate acestea, ai nevoie de o invitatie pentru a putea intra in acest grup exclusivist. Aici, fiecare titlu de film are propria pagina, cu toate informatiile care te-ar putea interesa.

4. MUBI

Daca standardele tale in materie de filme se apropie mai curand de Federico Fellini decat de Lindsay Lohan, MUBI s-ar putea sa se ridice exigentelor tale. Site-ul este mai curand canalizat pe creatiile internationale si pe scurt-metraje.

5. Seenth.at

Seenth.at nici macar nu a fost lansat si creeaza deja foarte multa valva in mediul de specialitate. La fel ca in cazul altor site-uri, Seenth.at iti permite sa bifezi filmele vizionate, sa iti faci liste personalizate, sa acorzi rating sau sa scrii un review.

#social media filme, #getglue , #Retele sociale