Trei instrumente online care te ajuta sa angajezi oamenii potriviti

Luni, 16 Iulie 2012, ora 14:01
1723 citiri
Trei instrumente online care te ajuta sa angajezi oamenii potriviti

Cu atat de multe companii care cauta forta de munca, pentru atat de multe pozitii, multi dintre cei care recruteaza forta de munca incep sa-si puna reale probleme daca au reusit sa gaseasca cei mai potriviti angajati.

Din fericire, cei care recruteaza forta de munca au la indemana noi servicii care sa le faca munca mai usoara. Noile programe software au capacitatea sa le ofere candidatilor cat mai multe recomandari profesionale, sa-si demonstreze cunostintele, dar si multe altele, scrie Mashable.

Aceste unelte ajuta companiile care cauta forta de munca sa fie cu un pas inaintea altora, dar ii pot ajuta si pe sefii de la departamentele de resurse umane sa gaseasca un candidat perfect pentru jobul scos la concurs.

Recmnd.Me

Descriere: Recmnd.Me le ofera posibilitatea candidatilor sa figureze in clasament cu puncte acordate de colegii lor sau de supervizori. Utilizatorii trebuie sa introduca cateva informatii legate de cariera, cunostinte, locatie, dar si alte momente cheie din activitatea profesionala. De asemenea, utilizatorii pot oferi, dar si primi, cate recomandari vor ei, din partea colegilor.

Cea mai buna dotare: Celelalate site-uri de recomandare, precum LinkedIn, se bazeaza pe o apropiere narativa. Adica, inviti pe cineva sa-ti faca o recomandare, iar acel cineva scrie un praragraf despre ce anume doreste el. Nu asa se intampla si in cazul Recmnd.Me, care cere ca rating-urile sa fie pe o scala de la 1 la 10 si se bazeaza pe cateva atribute-cheie.

Site-ul aduna toate scorurile de la toate categoriile, in asa fel incat utilizatorii sa vada in ce stadiu se afla in raport cu ceilalti profesionisti sau studenti. Insa, un utilizator nu poate sa vada nota pe care a primit-o de la un alt coleg, iar acest anonimat duce la o stare de onestitate.

Ce trebuie luat in calcul: Fiindca utilizatorii sunt clasificati cu ajutorul unei scale, cei care cauta recomandari scrise s-ar putea sa nu fie atrasi sa lucreze cu un astfel de site.

Utilizatorul ideal: Angajatorii din absolut orice domeniu vor gasi Recmnd.Me drept un site folositor.

Costuri: Inregistrarea nu costa niciun ban.

Smarterer

Descriere: Smarterer este un serviciu care se face tot posibilul sa demonstreze setul tau de cunostinte. Utilizatorii trebuie sa raspunda la intrebari cu mai multe raspunsuri, pentru a-si dovedi cunostintele intr-o larga paleta de domenii, precum sectorul digital, social media sau cunostinte tehnice.

Siteul foloseste sursa de utilizatori pentru intrebari scurte, iar apoi, cu ajutorul unui algoritm de punctaj, invata sa-si imbunatateasca intrebarile si clasamentele utilizatorilor. Siteul a ajuns la 10 milioane de intrebari.

Cea mai buna dotare: Site-ul ofera celor care recruteaza o modalitate prin care sa descopere candidatul ideal prin intermediul cunostintelor specifice jobului cautat. Companiile de recrutare pot sa aleaga dintre sute de intrebari pentru a crea un anumit set de intrebari specifice destinate testului, iar mai apoi sa creeze un link catre sectiunea "Skillset", unde candidatii pot sa-si demonstreze nivelul de cunostinte.

Ce trebuie luat in calcul: Site-ul este un instrument perfect pentru angajatori, candidatii nu pierd timp prea mult sa-si demonstreze cunostintele, insa, pentru unii poate deveni obositor. Unii oameni pur si simplu nu sunt familiarizati cu modalitatile de testare standardizata, motiv pentru care s-ar putea ca multi sa considere acest site benefic mai curand pentru cei care adora testele, decat pentru cei care chiar au cunostinte temeinice intr-un anumit domeniu.

Candidatul ideal: Companii de recrutare care cauta angajati cu set specific de cunostinte

Costuri: Inscrierea este gratuita, atat pentru cei care recruteaza, cat si pentru candidati.

Zao

Descriere: Zao a fost creat pe baza principiului conform caruia, retelele profesionale si personale pot da referinte la fel de bine ca angajatii.

Site-ul permite celor care se ocupa de recrutare sa creeze o descriere a locurilor de munca, sa stabileasca o recompensa si sa transmita pozitia lor in intreaga retea. De acolo, Zao ii ajuta pe cei care primesc descrierea de locul de munca sa caute in mod automat, printre oamenii pe care ii cunosc, pentru identificarea candidatilor de top.

Cea mai buna dotare: Site-ul iti permite sa vezi cat de "conectat" esti la candidati, si poti sa obtii o referinta inainte de a lua decizia de a chema o persoana la interviul preliminar. Site-ul are, de asemenea, un sistem integrat prin care urmareste solicitantul, si care te ajuta sa sortezi candidatii.

Site-ul mai ofera si discretie, fiindca ai posibilitatea sa transmiti invitatia pentru interviu doar catre anumite persoane, astfel fiind limitat numarul de candidati. Zao mai permite recrutarea prin limitarea la grade de separare intre cel care se ocupa de recrutare si candidat. De exemplu, poti bloca pe oricine are mai mult de doua grade de separare intre el si tine.

Ce trebuie luat in calcul: Una dintre multiplele optiuni ale acestui site o reprezinta si cea a sistemului de recompense. Angajatorii au optiunea de a stabili o anumita suma drept bonus in cazul in care au gasit un candidat, iar mai apoi l-au angajat. Chiar daca poti stabili singur limitele acestei recompense, Zao recomanda ca acestea sa fie cuprinse intre 1.000 si 5.000 de dolari.

Utilizatorul ideal:Angajatorii cu o larga retea profesionala si personala care cauta numai candidati cu recomandare.

Costuri: Angajatorii pot sa creeze si sa distribuie oferte de munca gratuit, insa, odata ce ai angajat un om cu ajutorul site-ului Zao, esti obligat sa le platesti lor recompensa, plus un comision de 30% din valoarea tranzactiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#instrumente recrutare, #recrutare online, #siteuri de recrutare , #Retele sociale