Twitter a incercat sa cumpere Instagram cu mult inaintea Facebook

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 16:27
1381 citiri
Twitter a incercat sa cumpere Instagram cu mult inaintea Facebook

Poate ca Facebook si-a asigurat achizitia Instagram, pentru un miliard de dolari, dar se pare ca nu a fost singura retea sociala care a incercat sa cumpere aplicatia foto.

Potrivit unui reportaj New York Times, Twitter a incercat sa achizitioneze Instagram cu cateva luni inainte s-o faca Facebook.

Potrivit surselor citate de New York Times, co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a incercat sa puna bazele unui acord intre cele doua parti, dar nu a reusit.

Jack Dorsey este unul dintre investitorii Instragram, inca din februarie 2011. El s-a alaturat lui Chris Sacca, fondurilor Basline Ventures si Benchmark Capital, si lui Adam D'Angelo, intr-o investitie de sapte milioane de dolari.

De cand s-a anuntat achizitia, Instagram a inregistrat o crestere continua, ajungand la 40 de milioane de utilizatori, la 10 zile dupa ce a lansat aplicatia si pentru sistemul de operare Android.

Inainte de lansarea Instagram pentru Android, aplicatia avea 30 de milioane de utilizatori, iar intr-o singura zi a mai casigat inca 10, potrivit statisticilor Google Play.

#Instagram achizitie Facebook, #Instagram achizitie Twitter, #Jack Dorsey achizitie Instagram , #Retele sociale