Utilizatorii intra pe Google+ de trei ori pe luna

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 09:35
1467 citiri
Utilizatorii intra pe Google+ de trei ori pe luna
Google+

In ciuda unui ritm rapid de actualizare si a celebritatii unora dintre utilizatori, se pare ca Google+ are o problema in ceea ce privestea mentinerea interesului celor care utilizeaza reteaua.

Potrivit unei analize comScore, utilizatorii Google+ au petrecut in medie doar trei minute pe luna in perioada septembrie 2011-ianuarie 2012, in timp ce pe Facebook, utilizatorii petrec intre sase si opt ore pe luna, potrivit target="_blank">TheVerge.com.

Potrivit unei alte analize, realizata de Compete in perioada iulie 2011-ianuarie 2012, vizitatorii Google+ au intrat de cel mult trei ori pe luna pe reteaua de socializare, petrecand in medie trei minute. In schimb, utilizatorii Facebook au intrat pe site de 21 de ori pe luna, petrecand in medie 20 de minute pe site. Asadar, utilizatorii petrec putin peste 10 minute pe luna, in timp ce pe Facebook petrec aproximativ 7 ore.

Desi ar fi nedrept sa tragem concluzii sumbre in ceea ce priveste succesul Google+, in conditiile in care site-ul s-a lansat de opt luni, este clar ca reteaua de socializare intampina anumite dificultati in privinta mentinerii interesului utilizatorilor.

Cu toate acestea, pe termen lung, Google+ are toate sansele sa recupereze un start stangaci. Si reteaua de socializare Twitter a avut o evolutie neobisnuita. Site-ul a capatat popularitate la nivel mondial la cativa ani dupa lansare. Daca in 2008, la doi ani dupa lansarea Twitter, erau trimise prin intermediul retelei 300.000 de mesaje in fiecare zi, in 2009 numarul lor se ridica la 35 milioane pe zi.

Nici reprezentantii Google nu par foarte ingrijorati. Bradley Horowitz, vicepresedintele Google, a spus ca Google+ creste in punctele cele mai importante si a mentionat ca Google+ isi propune sa fie mai mult decat "o destinatie finala a utilizatorului", asadar, este greu de masurat impactul.

#Google trafic, #Google vizitatori, #Google utilizatori, #Google Facebook utilizatori , #Retele sociale