Zynga vrea sa intre pe bursa la 1 miliard de dolari

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 18:58
1056 citiri
Zynga vrea sa intre pe bursa la 1 miliard de dolari
Foto: Zynga/ SURSA: TechCrunch

Zynga urmareste sa obtina pana la 1 miliard de dolari printr-o oferta publica initiala (IPO) care ar putea deveni cea mai mare oferta de acest tip realizata de o companie americana de internet, de la IPO-ul Google din 2004.

Compania pune in joc 100 de milioane de actiuni, cu preturi care variaza intre 8,50 de dolari si 10 dolari fiecare, potrivit unui document completat de Zynga vineri si preluat de Bloomberg.

Valoarea maxima pe care cel mai mare dezvoltator de jocuri pentru Facebook poate sa o atinga este de 7 miliarde de dolari, se mai arata in document.

"In planurile initiale, Zynga vorbea despre un IPO mai mare, dar a renuntat la dimensiunile planuite dupa ce mari companii de internet, inclusiv Groupon si Pandora Media, au avut evolutii nefericite, chiar daca la inceputul anului situatia parea sa fie promitatoare", a declarat o sursa apropiata situatiei.

Acum, Zynga vinde aproximativ 14 procente din actiunile sale, o parte mult mai mare decat cele vandute de alte companii web.

"Ce vedem acum reflecta ceea ce s-a intamplat cu Groupon. Daca iti pui o eticheta cu un pret prea mare, iti faci un deserviciu pe termen lung", a declarat David Dillon, reprezentant HichMark Capital Management.

Facebook, Google si Zynga, giganti care fac IPO record

Facebook ar putea strange aproximativ 10 miliarde de dolari dintr-o oferta publica initiala planificata pentru anul viitor, iar asta ne-ar putea demonstra ca Facebook, cel mai mare site de social networking, valoreaza peste 100 de miliarde de dolari, spunea o sursa apropiata situatiei pe 29 noiembrie.

Google, operatorul celui mai mare motor de cautare din lume, a adunat 1,9 miliarde de dolari in oferta publica initiala din 2004.

Zynga vinde toate cele 100 de milioane de actiuni in oferta sa si asteapta castiguri nete de 889 milioane de dolari, potrivit documentului citat. Aceasta suma s-ar adauga la cei 604.2 milione de dolari, deja existenti in conturile companiei la data de 30 septembrie.

Potrivit Bloomberg, Zynga a angajat grupurile Morgan Stanley si Goldman Sachs sa se ocupe de oferta publica initiala, iar actiunile sale se vor tranzactiona pe bursa Nasdaq, sub simbolul ZNGA.

#Zynga listare busa, #zynga IPO, #valoare Zynga , #Retele sociale