Bancile, obligate sa denunte accesarea neautorizata a datelor clientilor

Luni, 20 Iunie 2011, ora 17:03
1342 citiri
Bancile, obligate sa denunte accesarea neautorizata a datelor clientilor

Bancile se vor numara printre companiile care vor fi obligate sa anunte autoritatile despre cazurile grave de accesare neautorizata a datelor clientilor, dupa atacurile hackerilor asupra Sony si Sega Sammy Holdings, a anuntat luni comisarul pentru Justitie, Viviane Reding, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Scandalurile recente referitoare la furturile de date arata ca toate sectoarele economice, inclusiv companiile financiare, trebuie sa faca mai mult pentru protejarea datelor personale ale clientilor, a spus Reding.

"Inteleg ca unele persoane din sectorul bancar sunt ingrijorate ca cerinta de notificare obligatorie va fi o povara birocratica suplimentara. Aceasta obligatie este proportionata si va creste increderea clientilor in securitatea datelor", a aratat comisarul.

Incalcarea securitatii datelor la Sony si la alte companii a atras atentia autoritatilor de reglementare in privinta informarii populatiei despre atacurile cibernetice.

Sony a fost criticata pentru ca a anuntat atacurile informatice asupra conturilor a 100 de milioane de clienti abia dupa sase zile de la producerea lor.

In urma acestor atacuri, compania japoneza a fost nevoita sa inchida temporar PlayStation Network.

Sega, producator japonez de jocuri, a suspendat unele servicii online dupa ce a descoperit o scurgere de date personale, respectiv numele si adresele de e-mail apartinand unor aproape 1,3 milioane de clienti ai diviziei europene.

Datele privind cardurile de credit nu au fost compromise.

Reding a aratat ca in UE este deja in vigoare o prevedere care obliga companiile de telecomunicatii si Internet sa anunte bresele de securitate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, # accesare neautorizata a datelor, # atacur hackeri, # sony , #Securitate