Dat in judecata pentru ca a furat un cont de Twitter

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 08:30
1317 citiri
Dat in judecata pentru ca a furat un cont de Twitter

Un utilizator Twitter a fost dat in judecata in Statele Unite pentru suma de 340.360 de dolari, de catre fostul sau angajator, din cauza faptului ca, dupa ce si-a gasit alta slujba, a preluat contul companiei de Twitter si l-a redenumit.

Noah Kravitz, care lucra pentru PhoneDog, un website ce furnizeaza stiri si review-uri de telefoane mobile, a redenumit contul @Phonedog, care avea 17.000 de urmaritori, in @noahkravitz, potrivit The Guardian.

PhoneDog l-a dat in judecata si a cerut daune de 2,5 dolari pentru fiecare urmaritor, timp de opt luni. Compania a argumentat faptul ca lista de utilizatori care urmareau contul @Phonedog constituie o baza de date de clienti.

Acest caz ridica intrebari despre valoarea pe care o are Twitter pentru companii, care folosesc reteaua sociala pentru a comunica cu clientii si pentru a isi promova produsele.

Daca Phonedog va avea castig de cauza impotriva lui Kravitz s-ar putea crea un precedent pentru cazul in care urmaritorii Twitter care au fost obtinuti intr-un context de business au si o valoare comerciala.

"Costurile si resursele investite de catre PhoneDog in cresterea bazei de utilizatori Twitter si, in general, a brandului, prin intermediul social media, sunt substantiale si sunt considerate proprietatea PhoneDog Media LLC", au declarat reprezentantii companiei.

"Intentionam sa ne protejam agresiv clientii si informatiile confidentiale, proprietatea intelectuala si brandul", au mai spus acestia.

Kravitz a declarat pentru New York Times ca PhoneDog a fost de acord ca el sa pastreze follower-ii Twitter atata timp cat mesajele postate ar fi fost din partea companiei.

Cazul lui Kravitz nu este singular. In luna iulie a acestui an, Laura Kuenssberg, pe atunci corespondent BBC, a luat cu ea 60.000de urmaritori Twitter cand s-a angajat ca editor la ITV News. Ea a schimbat numele contului din @BBCLauraK in @ITVLauraK, generand, de asemenea, o dezbatere aprinsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#twitter, #social media manageri , #Stiri Social Media