LinkedIn va plati despagubiri de 6 milioane de dolari unor angajati

Marti, 05 August 2014, ora 16:50
1643 citiri
LinkedIn va plati despagubiri de 6 milioane de dolari unor angajati

Reteaua de socializare LinkedIn, a carei misiune declarata este sa creeze oportunitati economice pentru profesionisti, va plati despagubiri si drepturi salariale neacordate unor fosti si actuali angajati din California, Illinois, Nebraska si New York, in urma unui acord cu Departamentul Muncii.

"Prioritatea LinkedIn este talentul, asa ca am fost nerabdatori sa colaboram cu Departamentul Muncii pentru a rectifica rapid si echitabil situatia", a declarat Shannon Stubo, purtator de cuvant al LinkedIn, transmite Bloomberg.

Compania nu a inregistrat si platit toate orele lucrate, inclusiv cele suplimentare, de 359 de angajati, potrivit Departamentului Muncii.

In total, compania trebuie sa plateasca angajatilor 3,35 de milioane de dolari pentru orele suplimentare lucrate si despagubiri de 2,51 milioane de dolari.

LinkedIn, fondata in 2002, pune in legatura profesionisti sau companii si ofera informatii legate de locurile de munca si oportunitatile de angajare.

Companiile care recruteaza personal platesc comisioane pentru a gasi candidati prin intermediul site-ului, care are 313 milioane de membri.

LinkedIn si-a extins recent forta de munca, avand circa 5.700 de angajati, si a inchiriat o noua cladire de birouri in San Francisco, unde pot lucra 2.500 de persoane.

#despagubiri angajati LinkedIn, #retea socializare LinkedIn, #utilitori LinkedIn , #Stiri Social Media