Microsoft si-a lansat retea sociala (Video)

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 08:24
2001 citiri
Microsoft si-a lansat retea sociala (Video)

Compania Microsoft a lansat de curand o retea sociala, numita So.cl (se citeste "social"), care deocamdata este disponibila unui numar strans de persoane.

Reprezentantii companiei au declarat de So.cl va fi o retea sociala destinata studentilor, pentru a-i ajuta sa-si impartaseasca informatii in mod rapid, sa construiasca pagini sau sa obtina rapid informatii, pentru a transforma Internetul si retelele sociale existente intr-o mare sala de clasa.

Similar, Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, cu peste 800 de milioane de utilizatori, a fost destinata, initial, doar unui numar restrans de studenti.

So.cl este un proiect de cercetare experimental, potrivit oficialilor Microsoft, care este disponibil studentilor din facultatile de informatica si de design din Washington University, Syracuse University si New York University. In timp, vor fi adaugate si alte universitati.

So.cl a fost proiectat pentru studenti pentru a le extinde experienta educationala si pentru a-i ajuta sa regandeasca modul in care pot invata si comunica. Utilizatorii retelei pot scrie articole, care sa fie inconjurate de elemente precum fotografii, video sau text.

Utilizatorii pot identifica alti utilizatori cu interese similare, iar reteaua permite construirea de comunitati in jurul unui anumit scop (educational).

Pana in acest punct, reteaua So.cl nu spune nicio noutate, toate aceste functionalitati fiind prezente, spre exemplu, si in Facebook.

Utilizatorii So.Cl pot urmari alte persoane, sau pot seta feed-uri. De asemenea, utilizatorii pot urmari doar anumiti oameni sau pot vedea ce scriu toti prietenii inregistrati.

#retea sociala microsoft, #so cl, #facebook , #Stiri Social Media