Retelele sociale, canale de comunicare si propaganda pentru teroristi: Ce e de facut

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 15:49
1979 citiri
Retelele sociale, canale de comunicare si propaganda pentru teroristi: Ce e de facut

Seful agentiei guvernamentale de securitate din Marea Britanie a avertizat unele companii IT din Statele Unite ca au devenit un canal de comunicare pentru teroristi, iar acest lucru este periculos pentru omenire.

Robert Hannigan, care conduce Government Communications Headquarters (GCHQ) din Londra, a mentionat ca ar trebui luate masuri impotriva celor care apartin organizatiilor criminale si folosesc retelele sociale pentru a transmite mesaje si pentru a se promova, arata BBC.

Ingrijorari

In primul rand, organizatii militare precum Statul Islamic folosesc Twitter, Facebook sau WhatsApp pentru ca actiunile lor sa ajunga la cat mai multe lume. De asemenea, o problema este si faptul ca teroristii se pricep din ce in ce mai bine sa utilizeze aceste platforme in avantajul lor.

Pe de alta parte, Hannigan nu este multumit de faptul ca giganti IT precum Microsoft, Google, Yahoo si Apple vor sa cripteze serviciile pe care le ofera si produsele pe care le realizeaza pentru a proteja ...citeste mai departe despre "Retelele sociale, canale de comunicare si propaganda pentru teroristi: Ce e de facut" pe Ziare.com

#retele sociale teroristi, #retele sociale Statul Islamic, #Statul Islamic videoclipuri , #Stiri Social Media