Sandy i-a facut pe americani sa oficializeze verificarea zvonurilor

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 12:10
1363 citiri
Sandy i-a facut pe americani sa oficializeze verificarea zvonurilor

Agentia americana pentru gestionarea crizelor (FEMA) a lansat sambata pe site-ul sau o sectiune de "verificare a zvonurilor", pentru a identifica falsele informatii difuzate pe retelele de socializare dupa ce uraganul Sandy a lovit coasta de est a Statelor Unite.

Americanii au recurs in numar mare la retelele Facebook si Twitter pentru a se informa in legatura cu urmarile trecerii uraganului peste teritoriul SUA si a povesti cum au infruntat furtuna uriasa. In acelasi timp insa, Sandy a antrenat difuzarea a numeroase informatii false pe internet, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Fema.gov/sandy este de acum dotat cu o sectiune de verificare a zvonurilor", a anuntat agentia americana pe contul sau Twitter.

Agentia a identificat pana in prezent doua false informatii amplu difuzate prin intermediul retelei Twitter. Una dintre acestea se referea la acordarea unor tichete alimentare in valoare de 300 de dolari persoanelor confruntate cu lipsa energiei electrice. "Este fals", a declarat FEMA pe site-ul sau. A doua informatie, si ea falsa, anunta ca agentia amintita angajeaza personal pentru curatarea strazilor din statele New York si New Jersey.

Sambata, Charley Shimanski, unul dintre responsabilii Crucii Rosii americane, a declarat presei ca retelele de socializare sunt foarte utile pentru operatiunile sale de salvare dupa trecerea uraganului Sandy. "Reprezinta o sursa noua si formidabila pentru actiunile noastre in urma acestui imens dezastru", a mentionat el.

"Oamenii se pot face auziti mai repede decat cu mijloacele clasice pe care le aveam inainte", a adaugat el.

Site-ul de microblogging a fost cel mai utilizat in timpul uraganului Sandy. In mai putin de o saptamana, au fost scrise si trimise circa 20 de milioane de mesaje in legatura cu megafurtuna, a anuntat Twitter vineri.

Unele din aceste mesaje au fost mincinoase cu buna stiinta. Un barbat care a devenit celebru trimitand false informatii referitoare la pagubele provocate de Sandy a fost constrans sa demisioneze din functia politica ocupata la nivel local, dupa scandalul pe care l-a starnit.

#zvonuri uragan Sandy, #pagube Sandy, #informatii false retele socializare, #gestionare crize SUA , #Stiri Social Media