Social media: Ce salarii sunt in Romania?

Luni, 20 Februarie 2012, ora 07:44
2737 citiri
Social media: Ce salarii sunt in Romania?

Social media marketing manager, blogger social media, online comunity, social media specialist, brand manager social media, social media strategist. Suna cunoscut? Sunt joburi din social media.

Acestea sunt doar cateva din joburile care exista in acest mediu, in Statele Unite, iar salariile variaza de la 22.000 de dolari pe an, la 77.000 de dolari, potrivit unui infografic realizat de catre Onward Search.

"La noi cred ca variaza intre 2.000 si 3.000 de lei pe luna, pragul de sus fiind mai degraba salariul unui social media manager. E posibil insa sa fiu un pic optimist", crede Cristian Manafu, blogger, consultant in social media si organizator de evenimente de profil.

Potrivit graficului, cel mai intalnit job este cel de social media copywriter, care administreaza si furnizeaza continut pentru canalele din social media prin care comunica o companie.

"In acest caz, cred ca salariul la noi este intre 1.400 si 1.700 de lei pe luna", spune Manafu.

In Statele Unite, un social media copywriter castiga intre 14.000 si 60.000 de dolari pe an.

Cristian Manafu a lucrat in pozitia de consultant social media pentru diverse branduri care activeaza pe piata locala. In ultimii trei ani, Manafu a sustinut cursuri in-house pentru companii si agentii si a creat programe personalizate in peste 15 organizatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii social media romania, #joburi social media, #cristian manafu social media romania , #Stiri Social Media