Strategia Twitter: Pietele emergente si parteneriatele cu operatorii de telefonie mobila

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 07:14
1426 citiri
Strategia Twitter: Pietele emergente si parteneriatele cu operatorii de telefonie mobila

Twitter urmareste sa se extinda in zone din Asia, America de Sud si Orientul Mijlociu pentru a se apropia de tinta sa de venituri de un miliard de dolari pana in 2014.

Acesta este noul teren de crestere pentru compania americana, dupa ce ritmul de expansiune din SUA se reduce tot mai mult, transmite Bloomberg.

Daca in 2012 numarul utilizatorilor de Twitter din Statele Unite a fost de 31,8 milioane, in crestere cu 27% fata de anul anterior, in 2013 se estimeaza o crestere de doar 14%, pana la 36,3 milioane de utilizatori.

In paralel cu aceasta expansiune in regiunile emergente, compania a demarat o serie de parteneriate cu operatorii de telefonie mobila, pentru a permite accesul la serviciile sale nu doar utilizatorilor de smartphone-uri, ci si celor de telefoane obisnuite.

Acestia vor putea astfel sa transmita mesaje scurte pe Twitter (tweets) fara nici un cost. Compania a incheiat deja parteneriate cu aproximativ 250 de operatori de telefonie mobila din intreaga lume in acest scop.

In plus, Twitter incearca sa ajunga la intelegeri si cu producatorii de procesoare pentru telefoanele mobile pentru a include aplicatia in software-ul de baza al acestora.

#venituri Twitter, #crestere Twitter, #expansiune piete Twitter, #Twitter telefoane mobile, #parteneriate Twitter , #Stiri Social Media