Societe Generale disponibilizeaza 200 de angajati in SUA

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 15:18
1132 citiri
Societe Generale disponibilizeaza 200 de angajati in SUA

Societe Generale SA, cea de-a doua mare banca din Franta, va elimina in jur de 200 de locuri de munca in investitii si corporate banking, ca urmare a persistentei crizei datoriilor suverane in Europa.

Disponibilizarile ar putea sa se ridice de la 10% la 20% din cei 2.000 de angajati ai bancii franceze pe teritoriul SUA, scrie Bloomberg.

In plus, directorul executiv al Societe Generale, Frederic Ouea vinde active pentru a reasigura investitorii ca banca poate faca fata crizei datoriilor.

In acest sens, banca mai planuieste sa disponibilizeze alte 2.000 de locuri de munca, anul viitor, din cadrul firmei ruse de retail banking si isi propune sa elibereze capital de circa 4 miliarde de euro, pana in 2013, prin vanzare de active.

In decursul acestui an, Societe Generale a scazut cu 55%, pe fondul speculatiilor conform carora creditorii europeni trebuie sa depuna eforturi mari pentru a mentine finantarea in timp ce guvernele se lupta cu datoriile.

Concedierile realizate de Societe Generale se incadreaza in strategia sa de renuntare la anumite afaceri de investment si corporate banking si de modificari structurale, anuntata in septembrie.

In intreaga lume, companiile financiare au taiat peste 200.000 de locuri de munca in 2011, comparativ cu 58.000 anul trecut.

#Societe Generale disponibilizari SUA, #restructurari Societe Generale , #Joburi