Actiunile europene inchid in crestere

Joi, 11 August 2011, ora 22:35
1409 citiri
Actiunile europene inchid in crestere

Actiunile europene au inchis in crestere sedinta de tranzactionare de joi dupa o sedinta volatila, sustinute de date peste asteptari privind piata muncii din Statele Unite si o revenire a cotatiilor din sectorul bancar.

Indicele STOXX Europe 600 Banks a urcat cu 3,2%, actiunile grupului francez Societe Generale avansand cu 3,7%, dupa o sedinta in care volumul titlurilor bancii tranzactionate a depasit de aproape cinci ori media ultimelor 90 de zile.

Miercuri, cotatia Societe Generale s-a prabusit cu 15%, dupa zvonuri pe pietele de capital privind stabilitatea financiara a grupului si o posibila retrogradare a Frantei, ambele negate ulterior.

"Vanzarile au fost foarte mari, iar acum exista un moment de respiro, dar nu sunt sigur ca va dura.

Bancile au fost cele mai vulnerabile actiuni si au devenit avangarda recuperarii.

Foarte importante au fost datele privind cererile initiale pentru somaj din SUA, peste asteptari, care indica un trend de imbunatatire pe piata muncii", a afirmat Mike Lenhoff, analist la compania Brewin Dolphin Securities.

Indicele FTSEurofirst 300, care includ cele mai importante companii europene, a avansat cu 2,6%, insa se afla in scadere cu 21,6% fata de maximul acestui an, atins in februarie.

Pe marile burse europene, indicii DAX german, FTSE 100 britanic si CAC 40 francez au urcat cu 0,39-2,89%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#burse europene, #actiuni burse, #bursa , #stiri Societe Generale