BERD acorda 30 milioane euro imprumut producatorului de ulei Expur

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 12:13
1784 citiri
BERD acorda 30 milioane euro imprumut producatorului de ulei Expur

BERD acorda un imprumut sindicalizat in valoare de 30 milioane euro societatii Expur SA, unul dintre jucatorii locali din domeniul procesarii uleiurilor vegetale, banii urmand sa fie folositi pentru asigurarea capitalului circulant necesar activitatii de productie, potrivit unui comunicat al bancii, potrivit NewsIn.

"Finantarea BERD va sprijini strategia Expur de a contribui la dezvoltarea culturilor de floarea soarelui cu un continut ridicat de ulei si a pietelor de hrana pentru animale din Romania", se arata in comunicat.

Jumatate din noul imprumut provine direct de la BERD, restul pana la 30 milioane de euro fiind sindicalizat catre Societe Generale si Rabobank. Aceasta noua facilitate de finantare catre Expur vine in completarea finantarii anterioare BERD, ridicand valoarea finantarii totale la 80 milioane de euro.

"Suntem mandri sa sprijinim dezvoltarea si diversificarea agribusiness-ului din Romania. Eforturile individuale si cresterea gradului de inovatie din sectorul privat vor fi de o importanta cruciala pentru valorificarea potentialului pietei interne in domeniul procesarii uleiurilor vegetale, de care vor beneficia intregul lant valoric alimentar, inclusiv furnizorii, agricultorii, si mai ales consumatorii", a declarat directorul Departamenultui Agribusiness al BERD, Gilles Mettetal.

Expur este detinuta de Grupul Saipol S.A.S, liderul francez in procesarea si rafinarea semintelor oleaginoase. Saipol este parte a Sofiproteol Oilseed Division, lider pe piata franceza in industria de procesare a semintelor in hrana, combustibili regenerabili si produsi chimici.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste cinci miliarde de euro diferitelor sectoare din economie, care au atras investitii din alte surse de inca 8,5 miliarde de euro. Pentru sectorul de agribusiness, BERD are un portofoliu de finantari care insumeaza 470 milioane de euro in 25 de proiecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#berd, #expur, #imprumut berd, #productie uleiuri vegetale , #stiri Societe Generale