Cresterea economica a Frantei, amenintata

Duminica, 14 August 2011, ora 12:14
1534 citiri
Cresterea economica a Frantei, amenintata

Guvernul francez a fost pus sub presiune pentru a reduce si mai mult cheltuielile, dupa ce datele indicau o crestere economica usoara, pentru a doua economie importanta a Europei, dar indicau, totodata, semne ca economia globala se confrunta cu amenintari ale unei noi recesiuni.

Cifrele arata o crestere a deficitului bugetar pentru Franta, in acest an. Ministrii din guvernul de la Paris trebuie sa faca economii suplimentare si sa descopere noi modalitati de reducere a cheltuielilor, pe care sa i le prezinte presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, pe data de 24 august.

Cresterea raportata pentru al doilea trimestru al anului a fost atribuita unei scaderi a cheltuielilor de consum si a fost pusa pe seama exporturilor.

De asemenea, a venit ca factor de decizie pentru a calma preocuparile investitorilor care se tem ca tara ar putea sa fie urmatoarea pe lista neagra a statelor care isi pierd ratingul suveran AAA.

Bancile franceze au avut parte de o consolidare, in Paris, in conditiile in care actiunile Societe Generale au crescut cu 3%, iar cele al Credit Agricole au avut un avnas de 1%.

De-a lungul utimelor cateva zile, stocurile bancilor franceze in general, si cele ale Societe Generale, in particular, au fost extrem de volatile, pe fondul zvonurilor care puneau intr-o lumina proasta "sanatatea lor financiara", scrie Huffingtonpost.

Supraveghetorul pietelor din Uniunea Europeana, ESMA, a anuntat interdicita de vanzare in lipsa, joi seara tarziu, dupa cresterea "furtunoasa" a pietelor, din ultimele zile. In urma unei vanzari in lipsa, un comerciant spera sa faca profit, parinind pe scaderea pretului actiunilor. 

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#crestere economica, #franta, #economie , #stiri Societe Generale