Divizia imobiliara a SocGen, Sogeprom, intra anul acesta pe piata romaneasca

Sambata, 17 Februarie 2007, ora 05:56
1085 citiri

Divizia pentru dezvotari imobiliare a grupului financiar francez Societe Generale, Sogeprom, va intra, in cursul acestui an, pe piata romaneasca, si va realiza proiecte dupa normele aplicate pe pietele din Europa si din Statele Unite, a declarat, vineri, presedintele BRD, Patrick Gelin.

Alte divizii de afaceri ale grupului Societe Generale iau in calcul extinderea in Romania, a mentionat Gelin.

Sogeprom va dezvolta proiecte imobiliare dupa normele care se aplica pe pietele mature din Uniunea Europeana si Statele Unite, iar finantarile urmeaza sa le faca BRD. "Din 10 - 20 de proiecte, retinem unul", a precizat Gelin.

BRD are deja experienta in finantari imobiliare, deoarece a aranjat finatarea pentru cel mai mare proiect imobiliar demarat pana in prezent in Romania, Baneasa Invest. Politica BRD in domeniul imobiliar este, insa, una prudenta, iar riscurile sunt analizate de banca-mama, la Paris, a mai spus presedintele BRD.

Sogeprom proiecteaza si realizeaza imobile pentru locuinte si pentru sedii de firme in regiunea pariziana si in marile orase din Franta. Compania a realizat peste 100.000 de locuinte si 1,5 milioane de metri patrati de birouri si a amenajat peste 250 de hectare de zone rezidentiale.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)