Fondul de pensii al Aviva va plasa 75% din bani in titluri de stat si obligatiuni

Miercuri, 16 Mai 2007, ora 10:22
875 citiri

Fondul de pensii facultative "Pensia Mea" administrat de Aviva Asigurari de Viata, autorizat marti de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), va plasa 75% din fondurile disponibile in titluri cu venit fix si un sfert in actiuni cotate la bursa, a informat compania.

Instrumentele financiare cu venit fix sunt reprezentate din titluri de stat pe termen lung, obligatiuni corporatiste simunicipale, precum si alte instrumente de investitii de pe piata monetara, se arata in comunicat. Plasamentele in actiunile cotate pe piata bursiera romaneasca sunt cele aflate in compozitia indicilor BET al Bursei de Valori Bucuresti si BET FI,care include titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

"Acesta este un pas important care in mod sigur va avea o contributie majora in dezvoltarea unei piete a pensiilor dinamica si functionala. Suntem incantati sa fim printre primele companii care au primit toate autorizarile din partea CSSPP si poate deja sa inceapa colectarea de contributii de la viitorii participanti", a declarat directorul general al Aviva Asigurari de Viata, Shah Rouf.

Depozitarul fondului este BRD - Groupe Societe Generale

Autorizarea din partea CSSPP ofera dreptul administratorului fondului de pensii private de a trece la colectarea de contributii de la viitorii participanti. Arbitrul pensiilor private a licentiat marti si primii agenti de marketing ai companiei Aviva Asigurari de Viata. Depozitarul fondului "Pensia Mea" este BRD - Groupe Societe Generale.

O persoana poate contribui la sistemul pensiilor facultative (pilonul III) cu maximum 15% din venitul sau brut lunar si poate beneficia de un venit suplimentar atunci cand implineste varsta de 60 de ani. Contributiile la pilonul III sunt deductibile fiscal in limita a 200 de euro pentru angajator si 200 de euro pentru angajat.

Aviva Asigurari de Viata a intrat pe piata din Romania in anul 2000, are peste 400.000 de clienti si dispune, in prezent, de o retea formata din patru centre de dezvoltare si aproape 20 de agentii. Volumul primelor brute subscrise ale Aviva Asigurari de Viata, divizia romaneasca a celui mai mare asigurator din Marea Britanie, a urcat anul trecut cu 30,7% fata de 2005, la 63,98 milioane lei (18,9 milioane euro), iar activele societatii au crescut cu 31,2% la 134,5 milioane lei (49,7 milioane euro).

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)