Franta ii taxeaza pe miliardari

Joi, 25 August 2011, ora 11:44
1244 citiri
Franta ii taxeaza pe miliardari

Guvernul francez va impune un impozit suplimentar, de 3%, pe veniturile anuale mai mari de 500.000 de euro, in cadrul unui pachet de masuri ce vizeaza sa reduca deficitul tarii cu 12 miliarde de euro in urmatorii doi ani, transmite NewsIn.

Cresterea impozitului intervine dupa ce unii dintre cei mai bogati oameni din Franta au cerut Guvernului sa rezolve problema deficitului crescand taxele pentru cei bogati.

Premierul Francois Fillon a declarat ca masura va ramane in vigoare pana cand Franta isi va reduce deficitul sub 3% din PIB, limita stabilita de UE, ceea ce ar urma sa se intample, potrivit estimarilor, in 2013. Parisul planuieste sa isi reduca deficitul cu 5,7% anul acesta, 4,6% anul viitor si 3% in 2013.

"Aceasta este o politica riguroasa ce ii va permite fFrantei sa ramana relaxata", a declarat Fillon.

"Tara noastra trebuie sa isi respecte angajamentele (in ceea ce priveste deficitul - n.r.). Este in interesul intregului popor francez", a adaugat el.

16 directori de companii, printre care cea mai bogata femeie din Europa, mostenitoarea L'Oreal Liliane Bettencourt, s-au oferit intr-o scrisoare deschisa, publicata pe site-ul Le Nouvel Observateur, sa plateasca o "contributie speciala", in spirit de solidaritate. Printre semnatari se mai numara directorul companiei petroliere Total, Christophe de Margerie, Frederic Oudea de la grupul bancar Societe Generale si Jean-Cyril Spinetta, de la Air France.

"Noi, presedinti si lideri in industrie, oameni de afaceri, banchei si cetateni bogati am vrea ca cei mai bogati oameni sa fie obligati sa plateasca o 'contributie speciala'", au scris ei.

Autorii au explicat ca au beneficiat de pe urma sistemului francez si ca, atunci cand finantele publice si accentuarea deficitului "pun in pericol viitorul Frantei si Europei, iar Guvernul cere tuturor solidaritate, pare necesara o contributie" a oamenilor bogati.

Ei au avertizat, insa, ca o taxa prea mare risca sa duca la un exod al oamenilor bogati sau la fraude.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franta, #impozit taxa miliardari, #taxa , #stiri Societe Generale