Franta limiteaza acordarea optiunilor de cumparare de actiuni

Luni, 30 Martie 2009, ora 14:19
1027 citiri
Franta limiteaza acordarea optiunilor de cumparare de actiuni

Guvernul francez a fixat luni limite privind optiunile de cumparare de actiuni si primele acordate sefilor companiilor care au primit ajutoare de stat, dupa mai multe scandaluri pe aceasta tema, scrie AFP.

Decretul, prezentat de premierul Francois Fillon, interzice acordarea de optiuni de cumparare (stock-option) si titluri gratuite pana la finalul lui 2010. De asemenea, primele vor fi acordate pe criterii de performanta, scrie Les Echos.

Masurile privesc principalele banci franceze, care au primit ajutoare de stat, precum si constructorii de automobile.

"Nu mai trebuie acordate prime, optiuni de cumparare sau titluri gratuite intr-o intreprindere care a primit ajutor de stat sau care a recurs la masuri masive de somaj partial," a spus presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Deciziile vin dupa ce grupul bancar francez Societe Generale (SocGen) a anuntat recent ca patru dintre sefii sai vor renunta la optiunile de cumparare de actiuni pe care si le-au acordat singuri la inceputul lunii, generand dezaprobari publice pentru ca banca a primit ajutoare de stat.

Banca anuntase ca a decis sa acorde 150.000 de astfel de optiuni directorului executiv Frederic Oudea, 70.000 presedintelui Daniel Bouton si cate 50.000 fiecaruia dintre adjunctii lui Oudea, Didier Alix si Severin Cabannes. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #companie, #somaj , #stiri Societe Generale