S&P: Deprecierea activelor riscante ale Societe Generale nu afecteaza ratingul bancii

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 17:18
1869 citiri
S&P: Deprecierea activelor riscante ale Societe Generale nu afecteaza ratingul bancii

Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) a anuntat, miercuri, ca ratingurile pentru grupul francez Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, nu sunt afectate de revizuirea in scadere cu 1,4 miliarde euro a valorii activelor riscante, ce afecteaza castigurile din ultimul trimestru din 2009, informeaza NewsIn.

Anterior, grupul francez isi reevaluase in scadere, cu 2,5 miliarde euro, valoarea activelor pentru primele trei trimestre ale anului trecut, aminteste S&P.

Miercuri, Societe Generale, cea de-a doua banca franceza din punct de vedere al capitalizarii, a anuntat ca a inregistrat un "usor profit" in ultimul trimestru, sub asteptari, dupa ce a suferit pierderi de circa 1,4 miliarde euro din deprecierea activelor si din provizioane.

Decizia de miercuri evidentiaza preocuparea agentiei de rating pentru vulnerabilitatea bancii fata de activele riscante pe care le detine, care au depasit asteptarile S&P.

"Totusi, acestea sunt mai mult decat contrabalansate de veniturile solide ale bancii din activitatile corporate si de investitii estimate pentru intregul an 2009. In ultimul trimestru, SocGen si-a intarit, de asemenea, nivelul si calitatea capitalizarii. Vom continua sa verificam in urmatoarele trimestre castigurile bancii si parametrii de risc si vom monitoriza in consecinta calificativele", se mai arata in comunicatul S&P.

Societe Generale, care a inregistrat in total pierderi de circa 10 miliarde euro din provizioane si deprecierea activelor, a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa izoleze activele riscante intr-o divizie separata.

Institutia financiara avea la finalul lui 2009 active riscante in valoare totala de circa 37 miliarde euro.

Miercuri, banca a anuntat ca veniturile din al patrulea trimestru din cadrul diviziei corporative si de investitii bancare au fost mai mici decat cele din al treilea trimestru, "ceea ce reflecta o activitate mai redusa a investitorilor dupa noiembrie si conditii mai putin favorabile in piete".

Grupul francez controleaza in Romania BRD - Groupe Societe Generale, cea de-a doua banca din Romania dupa valoarea activelor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, # socgen, # rating, # banca, # profit , #stiri Societe Generale