SGAM Eastern Europe a achizitionat 36,25% din actiunile MedLife, tranzanctie de peste 20 mil euro

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 14:51
1940 citiri
SGAM Eastern Europe a achizitionat 36,25% din actiunile MedLife, tranzanctie de peste 20 mil euro

SGAM Eastern Europe, fondul privat de investitii al Societe Generale Asset Management, subsidiara a Grupului Societe Generale, a achizitionat 36,25% din actiunile operatorului de servicii medicale private, MedLife, tranzantie in valoare de peste 20 milioane euro, a comunicat luni compania, citata de NewsIn.

Potrivit reprezentantilor MedLife, ca urmare a finalizarii acestei tranzactii SGAM Eastern Europe va deveni un nou actionar in cadrul MedLife cu o participatie de 36,25%. Actiunile vor fi achizitionate de la Familia Marcu, care ramane actionarul majoritar al companiei, si de la IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Bancii Mondiale, care ramane actionarul minoritar al MedLife.

Odata cu incheierea acordului de vanzare a actiunilor, operator privat de servicii medicale din Romania, MedLife, are in plan demararea mai multor proiecte, printre care si extindere retelei de hyperclinici, prin deschiderea a patru unitati noi in Bucuresti si in Cluj, in prima parte a anului 2010. Cele patru hyperclinici vor ocupa circa 8.000 mp, existand posibilitatea ca incepand cu anul 2011 sa aiba fiecare in componenta unitati spitalicesti.

"Deschiderile planificate pentru lunile imediat urmatoare reflecta obiectivul nostru de crestere si dezvoltare a business-ului, acestea fiind doar primele componente ale unei noi etape de dezvoltare a companiei - aceea de a patrunde in noi regiuni din Romania si de a oferi mai multe servicii clientilor nostri", a declarat presedintele Consiliului de Administratie MedLife, Mihai Marcu.

De asemenea, la inceputul anului 2011, in cadrul Life Memorial Hospital, va intra in functiune un RMN 3T, MedLife fiind primul operator medical care va pune la dispozitia pacientilor din Romania acest gen echipament. In prezent, exista functionale doar trei aparate RMN 3T in Europa Centrala si de Est.

MedLife a raportat pentru primele noua luni ale anului acesta o cifra de afaceri de aproximativ 79 milioane lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut. MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996. Pe langa spitalul Life Memorial, Medlife isi mai desfasoara activitatea in patru clinici din Bucuresti si din tara, cinci laboratoare proprii de analiza, 28 de centre medicale, avand un parteneriat de colaborare cu peste 100 de clinici medicale la nivel national. Compania are in prezent circa 1.000 de angajati. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, # tranzactie, # sevicii, # proiecte , #stiri Societe Generale