SocGen cumpara 30% din MedLife

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 10:45
1752 citiri
SocGen cumpara 30% din MedLife

Compania de administrare a investitiilor Societe Generale Assset Management (SGAM), o subsidiara a grupului Societe Generale, va plati aproximativ 20 milioane euro pentru achizitia unui pachet minoritar din operatorul de servicii medicaleMedLife, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piata. 

Compania a fost fondata de doctorul pediatru Mihaela Cristescu in 1996.

In cadrul tranzactiei au vandut atat familia Marcu, care detinea 80% din actiuni, cat si International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale.

SGAM a preluat un pachet de aproximativ 30% din companie, iar familia Marcu pastreaza controlul.

Compania a fost evaluata la circa 60 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Tranzactia este deja pe masa Consiliului Concurentei pentru a fi aprobata, informeaza MEdiafax.

Negocieririle pentru vanzarea MedLife au fost demarate in primavara acestui an, cand actionarii au angajat banca de investitii Raiffeisen Investment pentru a le asigura consiliere.

Vanzatorii au mai fost consiliati de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii, iar cumparatorii de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Aceasta este prima tranzactie cu clinici private din acest an, insa interesati de vanzare sunt si actionarii minoritari ai Centrului Medical Unirea, fondul de investitii 3TS Capital Partners.

Familia Marcu a facut primul exit din firma in 2006, cand a cedat 20% din titluri catre IFC.

Potrivit ultimelor date disponibile, in primele sase luni ale acestui an MedLife a avut un profit operational de 11 milioane lei (2,6 milioane euro) si o cifra de afaceri de 53 milioane lei (12,5 milioane euro).

Societe Generale Asset Mana gement are sub administrate active de peste 273 miliarde de euro.

Banii din aceasta vanzare se intorc in conturile actionarilor care mai detin businessul de ambarcatiuni NauticLife, dar are si investitii imobiliare.

Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii MedLife au spus ca au incheiat tranzactia, insa nu au dorit sa precizeze numele cumparatorului.

Reprezentantii SocGen Fund nu au facut niciun comentariu.

Familia Marcu, fondatorii operatorului de servicii medicale private MedLife, vor deveni cei mai bogati antreprenori din industria serviciilor medicale private, dupa ce vor incasa aproximativ 20 milioane euro din vanzarea unui pachet minoritar din actiunile firmei.

Este prima tranzactie importanta din acest an de pe piata serviciilor medicale private.

MedLife opereaza patru clinici de mari dimensiuni in Bucuresti si in tara, 5 laboratoare si 28 de centre medicale.

Compania detine si cel mai mare spital privat din Romania, Life Memorial Hospital, pentru care estimeaza ca va inregis tra anul acesta venituri de 20 milioane lei (5 milioane euro), dublu comparativ cu 2008, adica aproximativ 16% din cifra de afaceri.

MedLife a inaugurat Life Memorial Hospital in a doua jumatate a anului 2007, in urma unor investitii de circa 10 milioane euro, insa ulterior a derulat alte proiecte care au totalizat 7 milioane euro.

Bazele MedLife au fost puse de medicul pediatru Mihaela Cristescu in 1996, iar la inceput in cadrul policlinicii lucrau numai patru medici si o asistenta. Ulterior, conducerea firmei a fost preluata de fiul Mihaelei Cristescu, Mihail Marcu, cu o experienta anterioara in banca.

Pe piata serviciilor medicale private, estimata la circa 400 milioane euro, activeaza firme precum Medicover, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Gral, Sanador, Romar, Medsana. 

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#socgen, # cumpara, # medlife , #stiri Societe Generale