Societe Generale a primit 10 oferte pentru divizia sa de private banking din Asia

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 11:48
1669 citiri
Societe Generale a primit 10 oferte pentru divizia sa de private banking din Asia

HSBC, Standard Chartered si DBS Group se numara printre cei aproximativ zece candidati care au depus oferte preliminare pentru preluarea diviziei asiatice de private banking a grupului bancar francez Societe Generale, divizie evaluata la 600 milioane de dolari, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din interiorul bancii.

Potrivit Reuters, pe lista firmelor care au depus oferte preliminare s-ar mai afla si banca elvetiana Credit Suisse precum si cel putin o institutie financiara americana. Sursele au precizat insa ca unele oferte facute nu depasesc 300 de milioane de dolari, ceea ce scoate in evidenta diferenta dintre pretentiile grupului francez si disponibilitatile posibililor cumparatori. Aceleasi surse au precizat ca Societe Generale este consiliata de JPMorgan.

Societe Generale a decis sa-si vanda diviza de private banking din Asia in conformitate cu strategia sa de reducere a costurilor si de imbunatatire a profitabilitatii.

Societe Generale ar fi cea de-a treia mare institutie financiara globala care decide sa se separe de operatiunile de private banking din Asia, dupa Bank of America si ING Groep. Cresterea rapida a segmentului clientilor care au de investit cel putin un milion de dolari favorizeaza bancile private cu o retea extinsa in detrimentul jucatorilor mici care pot sa se adreseze doar clientilor foarte bogati. Divizia de private banking din Asia a Societe Generale gestioneaza active in valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, fiind relativ mica comparativ cu mari jucatori de genul Citigroup si UBS AG care gestioneaza fiecare active in valoare de aproximativ 200 de miliarde de dolari.

In luna iulie a acestui an, banca privata japoneza Sumitomo Mitsui Banking a cumparat activitatile de private banking din Japonia ale Societe Generale, pretul tranzactiei nefiind facut publicitatii.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajati si 32 milioane de clienti in intreaga lume. In Romania, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca dupa totalul activelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#societe generale Asia, #vanzare operatiuni Societe Generale, #private banking Societe Generale , #stiri Societe Generale