Societe Generale Asset Management - BRD SAI a lansat fondul Concerto

Luni, 16 Ianuarie 2006, ora 17:09
1302 citiri

Societe Generale Asset Management - BRD SAI a lansat primul fond diversificat de investitii administrat de companie, fondul Concerto.

Fondul abordeaza o strategie echilibrata de plasament, activele sale fiind investite in instrumente monetare (depozite si certificate de depozit, titluri de stat etc.), obligatiuni (guvernamentale, municipale si corporative) si actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Noul fond de investitii ofera posibilitatea obtinerii unei rentabilitati sporite, in conditiile asumarii unui risc mediu.

Perioada recomandata pentru investitia in acest fond este de minimum trei ani, iar depozitarul si distribuitorul fondului este BRD - Groupe Societe Generale.

"Administratorul Fondului va urmari nu doar obtinerea celor mai bune performante posibile, in functie de anticiparile sale asupra comportamentelor diferitelor piete, dar, in interesul investitorilor, va urmari sa mentina un nivel de risc acceptabil, tinand cont de obiectivele de performanta si de orizontul de administrare al Fondului", a declarat directorul general al SGAM - BRD SAI, Dan Nicu.

Investitorii, persoane fizice si juridice, pot subscrie minimum zece unitati de fond, iar subscrierile ulterioare sunt posibile in orice moment prin cumpararea a cel putin o unitate de fond.

Unitatile de fond pot fi subscrise la toate unitatile BRD - Groupe Societe Generale din tara. Valoarea nominala initiala a unitatii de fond Concerto este de 100 RON.

Concerto este cel de-al doilea fond de investitii lansat de SGAM - BRD SAI, dupa Simfonia 1, fond cu risc scazut, axat pe investitii in instrumente monetare.

Simfonia 1 detinea, la sfarsitul anului 2005, active in valoare de 87,4 milioane RON si peste 4.200 de investitori, avand o cota de 27,4 la suta din piata organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare (OPCVM).

Banii Nostri