Societe Generale si-a sporit profitul net de peste doua ori in trimestrul III

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 11:56
974 citiri
Societe Generale si-a sporit profitul net de peste doua ori in trimestrul III

Societe Generale SA, a doua banca franceza dupa valoarea de piata, a raportat miercuri o crestere de 2,3 ori a profitului net din trimestrul al treilea, la 426 milioane euro, peste asteptari, pe fondul imbunatatirii activitatii de investment banking, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn. 

In trimestrul III din 2008, Societe General inregistrase un profit net de 183 milioane euro, iar pentru intervalul iulie-septembrie 2009, analistii chestionati de Bloomberg se asteptau, in medie, la un rezultat net de 399 milioane euro.

Dupa primele noua luni din acest an, profitul net al Societe General a scazut cu 76,2% pana la 457 milioane euro, de la 1,9 miliarde euro in primele noua luni din 2008.

Si alte mari banci europene, precum Deutsche Bank AG (Germania) si Credit Suisse Group AG (Elvetia) au raportat rezultate bune, datorita veniturilor superioare generate de instrumentele de capital si cele cu venit fix.

Banca franceza, condusa de directorul general Frederic Oudea, a reusit sa stranga luna trecuta 4,8 miliarde euro printr-o majorare de capital, realizata pentru plata ajutorului de stat de 3,4 miliarde euro si pentru unele achizitii.

Astfel, Societe Generale a inceput sa poarte discutii pentru cumpararea detinerii de 20% pe care o are Dexia la Credit du Nord, o banca pe care deja o controleaza.

"Actualul mediu economic ar trebui sa fie favorabil pentru Societe Generale.

Instrumentele cu venit fix au fost un motor pentru cele mai multe dintre bancile care au raportat profit pana in prezent, iar veniturile de pe piata de capital se imbunatatesc", spunea analistul ING Wholesale Banking, Alain Tchibozo, inainte de afisarea rezultatelor.

Actiunile Societe Generale au crescut cu 28% pe piata bursiera din Franta in acest an, in timp ce titlurile BNP Paribas, cea mai mare banca franceza, au crescut cu 73%.

Potrivit estimarilor analistilor, profitul net pentru al treilea trimestru raportat de BNP Paribas ar urma sa fie de 1,26 miliarde euro.

"Datorita planului de stimuli implementat de autoritatile publice la finalul lui 2008, economia franceza a inceput sa iasa din criza.

Desi investitiile corporative continua sa scada, se observa semnale de imbunatatire, mai ales in ce priveste cererea din partea populatiei si investitiile imobiliare", a anuntat banca intr-un comunicat.

Banca a mai precizat ca si-a sporit provizioanele de risc de peste doua ori, la 604 milioane euro.

Societe Generale si-a sporit de peste doua ori si provizioanele pentru credite incerte, la 1,5 miliarde euro de la 687 milioane euro in urma cu un an.

Analistii se asteptau la pierderi din activitatea de creditare de 1,24 miliarde euro.

Profitul in sectorul de retail la nivel international s-a micsorat cu 58%, la 108 milioane euro, ca urmare a pierderilor inregistrate in Rusia, care este una dintre cele mai importante piete din afara Frantei ale SocGen.

Grupul a inchis, de altfel, 47 de sucursale in Rusia in trimestrul al treilea.

Societe Generale detine a doua banca de pe piata romaneasca - BRD-SocGen -, care a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 660 milioane lei (156 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar din 2008, in conditiile cresterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro). 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#generale, #profit, #societe , #stiri Societe Generale