Top 5 fraude de miliarde

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 14:46
1651 citiri
Top 5 fraude de miliarde

De la fraude organizate pe modelul sectelor pana la escroci pe care potentialii clienti ii “implorau” sa ii bage in afacerile lor, cotidianul.ro va prezinta cele mai spectaculoase escrocherii.

5. Japonezul Kazutsugi Nami, patronul unui sistem piramidal de investitii, a fost arestat pentru o frauda de circa doua miliarde de euro, numarul clientilor pacaliti fiind de aproape 50.000.

4. “Bernie” Ebbers se face vinovat de cel mai mare scandal de contabilitate falsa din Statele Unite( pierderi de 11 miliarde de dolari), in cazul companiei de telecomunicatii pe care a infiintat-o si condus-o, WorldCom.

3. Efectul Kerviel asupra Societe Generale.
Societe Generale a pierdut aproape 4,9 miliarde de euro in doar trei zile, incepand cu 21 ianuarie 2008, perioada in care piata inregistra o scadere spectaculoasa a indicilor.

2. Enron. in urma dezvaluirilor de senzatie despre neregulile contabile, actiunile Enron au scazut de la 90 de dolari bucata la mai putin de 50 de centi. 

1. Cea mai mare escrocherie din lume. Bernie Madoff, fost presedinte al bursei NASDAQ, fondator al firmei Bernard L. Madoff Investment Securities LLC - infiintata in 1960, este acuzat de cea mai mare frauda de investitii produsa vreodata de o persoana - 50 de miliarde de dolari.

#miliarde, #mai, #mare, #dolari, #Enron, #euro, #Madoff, #aproape, #care, #Societe , #stiri Societe Generale