Topul celor mai rentabile actiuni de la Bursa

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 09:43
1876 citiri
Topul celor mai rentabile actiuni de la Bursa

Companiile cu cea mai mare rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE), de pe Bursa, in intervalul 2006-2010, au fost producatorul de aspiratoare Electroarges Curtea de Arges, producatorul de profiluri de aluminiu Alumil Rom Industry si BRD Societe-Generale.

Companiile au avut rate care au depasit, in medie, 22% pe an, arata datele centralizate de Ziarul Financiar.

Electroarges, Alumil si BRD sunt companiile listate care au inregistrat cele mai mari rentabilitati ale capitalurilor proprii (ROE) in ultimii cinci ani.

Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) este cel mai important indicator de masurare a performantelor unei companii, in opinia multor economisti.

O companie este cu atat mai rentabila si are un ROE cu atat mai mare cu cat genereaza mai mult profit cu o investitie cat mai mica din partea actionarilor.

"ROE este un indicator foarte re­levant pentru investitori si ofera un grad mare de comparabilitate pentru ca pot fi comparate companii nu numai din acelasi sector de activitate, ci si din sectoare diferite. Interpretarea multi­plu­lui de valoare contabila (P/B - n.red.) depinde foarte mult de context.

Daca este boom economic, un P/B mai mic de 2 este bun, dar daca este rece­siune, un multiplu al valorii contabile de 0,5 - 0,8 indica o subevaluare", spu­ne Iulian Panait, presedintele societatii de con­sultanta in investitii KTD Invest, citat de Ziarul Financiar.

Fondul Proprietatea (FP) a inre­gis­trat in ultimii cinci ani o rentabilitate me­die de doar 3,3%, dar se tranzac­tioneaza la un discount semnificativ, de 41% fata de valoarea contabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#top, #bursa, #top actiuni bursa , #stiri Societe Generale