BitDefender intra in elita producatorilor mondiali de solutii antivirus

Joi, 08 Februarie 2007, ora 04:48
1130 citiri

BitDefender, divizia de securitate a datelor a companiei Softwin, a fost desemnata de International Data Corporation (IDC), producatorul de solutii antivirus cu cea mai rapida crestere in 2005, informeaza miercuri un comunicat al companiei.

"Dupa 2005, an pentru care IDC a desemnat BitDefender drept compania cu cea mai rapida crestere din bransa, am continuat aceasta dezvoltare, si am crescut vanzarile prin parteneriate strategice cu marii retaileri din SUA, intre care se numara retelele Fry's si CompUSA", a declarat Folorin Talpes, CEO Softwin.

Veniturile globale ale BitDefender au crescut intre 2004 si 2005 cu 123,7%, o rata medie de crestere mai mare decat a oricarui alt producator mondial de solutii antivirus, potrivit datelor IDC. Pe sectorul corporate cresterea veniturilor a fost de 73%, iar pe sectorul consumer cresterea a ajuns la 154,1%, compania romaneasca ajungand la o cota de piata de 1,3% din totalul pietei mondiale de software antivirus destinat utilizatorilor rezidentiali. Astfel, BitDefender a ajuns pe locul sase in topul producatorilor de solutii de securitate.

Gama BitDefender este produsul de referinta al companiei Softwin, avand peste 41 de milioane de utilizatori in mai mult de 100 de tari. Procentul cel mai mare din vanzarile online pentru BitDefender il detin Statele Unite cu 51% din totalul vanzarilor, urmate de Germania (33%), Spania (5%) si Australia (4%).

Conform datelor publicate de companie, gama BitDefender a inregistrat in 2005 un volum de afaceri de peste 30 de milioane de dolari, iar la jumatatea anului 2006 vanzarile au depasit 60 milioane dolari. Prognoza companiei pentru 2007 indica vanzari de 100 de milioane de dolari pentru acest segment. Produsele BitDefender reprezinta 95% din exportul de licente romanesti de software pe anul trecut.

Softwin va investi in urmatorii trei ani o suta de milioane de dolari pentru cresterea prezentei internationale a diviziei de antivirus BitDefender, au anuntat oficialii companiei cu ocazia includerii soft-ului in clasamentul celor mai bune o suta de produse high-tech din lume, ierarhie intocmita anul trecut de revista americana PC World.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)