TrustGO, noua aplicatie care protejeaza smartphone-ul de virusi

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 13:25
2061 citiri
TrustGO, noua aplicatie care protejeaza smartphone-ul de virusi

TrustGo este o noua aplicatie antivirus pentru Android. Lansata saptamana trecuta in California de startup-ul cu acelasi nume, aplicatia promite protectie sporita prin scanarea aplicatiilor inainte de a fi descarcate si este gratuita.

Vremurile in care trebuia sa ne ingrijoram doar pentru virusii compatibili cu sisteme de operare pentru PC sau laptop au apus demult. Popularitatea de care se bucura smartphone-urile si tabletele le transforma in tinte usoare pentru virusii web, prin intermediul aplicatiilor "capcana", scrie TechnologyReview.

Chiar daca aplicatiile descarcate nu dauneaza cu nimic telefonului sau tabletei, faptul ca ele ar putea sa transmita numele de utilizator si parola pe care le folosesti catre personae rau-intentionate, reprezinta o amenintare serioasa.

Avand in vedere nivelul precar de securitate de care dispune in prezent Android, startup-ul TrustGo Mobile Security a lansat o aplicatie gratuita care se numeste TrustGo Antivirus&Mobile Security pentru acest sistem de operare.

Cum functioneaza TrustGo

TrustGo scaneaza aplicatiile de pe telefon si le compara cu alte mii de aplicatii din cele 200 de piete Android. TrustGo iti permite sa cauti versiuni mai sigure ale aplicatiei, care nu se gasesc intotdeauna pe Google Play Android app store. De asemenea, TrustGo foloseste cloud-computing pentru stocarea datelor personale, astfel incat, telefonul poate fi localizat in orice moment in cazul in care este pierdut sau furat si asigura de asemenea o navigare mai sigura pe web.

Pentru ca numarul virusilor pentru mobil creste exponential, chiar Google a incercat in februarie, sa introduca un serviciu care se numeste Bouncer si care scaneaza automat aplicatiile care ajung pe piata Google Play, in speranta ca va reusi sa reduca numarul celor daunatoare.

Cu toate ca exista si alte aplicatii pentru mobil care au ca scop protejarea smartphone-urilor sau a tabletelor, precum Lookout si Avast! Mobile Security, TrustGo considera ca oferta sa este mai performanta, permitand scanarea inainte ca aplicatiile sa fie descarcate.

#aplicatii antivirus, #aplicatii securitate, #aplicatii protectie smartphone, #aplicatii antivirus Android , #Antivirusi