Guvernul reduce dobanzile la creditele in valuta de la firme din grup

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 09:00
1453 citiri
Guvernul reduce dobanzile la creditele in valuta de la firme din grup

Nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta obtinute de la firme din grup, actionari, asociati a fost redus de Guvern de la 8% la 6% in acest an, in contextul evolutiei economiei nationale si pe baza datelor statistice din domeniul bancar, precizeaza Mediafax.

Potrivit reglementarilor in vigoare, dobanzile la imprumuturile obtinute de la institutii de credit romane sau straine, institutii financiare nebancare si alte organizatii similare sunt integral deductibile.

Nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta, care a fost pana in prezent de 8%, este folosit pentru stabilirea limitei deductibile a cheltuielilor cu dobanzile aferente imprumuturilor obtinute de la alte entitati decat institutii de credit romane sau straine, institutii financiare nebancare si alte organizatii similare.

Guvernul a decis prin hotarare ca nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta sa fie de 6%, pentru determinarea profitului impozabil incepand cu anul fiscal 2010.

"Actualizarea se bazeaza pe datele prezentate de Banca Nationala a Romaniei privind ratele medii ale dobanzii la creditele noi in euro si dolari americani acordate de institutiile de credit societatilor nefinanciare in anul precedent.

Astfel, pentru perioada ianuarie - noiembrie 2009, mediile ratelor dobanzilor sunt de 6,36% pentru creditele noi in euro si de 5,14% pentru creditele noi in dolari", se arata in hotarare.

Masura va avea o influenta pozitiva asupra incasarilor din impozitul pe profit de 27,6 milioane de lei in acest an.

#guvern, #dobanzi, #credite, #firme , #Baze de date