Ai o idee de business? Intra in Innovation Labs

Luni, 23 Februarie 2015, ora 12:14
3558 citiri
Ai o idee de business? Intra in Innovation Labs
Foto: innovationpov.com

Innovation Labs, cel mai mare program de pre-accelerare a afacerilor din Romania, ajunge in 2015 la cea de-a treia editie si-i incurajeaza tinerii cu idei revolutionare sau pur si simplu "outside the box" sa faca un pas inainte pentru afacerea lor.

Programul le va stimula creativitatea si va antrena spiritul antreprenorial al, poate, viitorilor mari nume in business-ul romanesc, promit organizatorii.

Competitia ii vizeaza pe toti tinerii pasionati de tehnologie, dar si pe cei cu idei noi in design, marketing sau comunicare publica, fie ca isi doresc sa construiasca un produs IT&C, fie ca au facut deja primii pasi antreprenoriali si sunt in cautare de parteneri sau sprijin.

Innovation Labs debuteaza prin doua Hackathoane, care vor avea loc simultan in Bucuresti si Cluj, pe 7 martie. Timp de 24 de ore tinerii participanti vor lucra in echipa pentru a transforma o idee tehnica intr-un prototip minimal, reusind in final sa convinga publicul si juriul de potentialul sau.

"Innovation Labs este locul in care tinerii vin cu idei si ies cu prototipuri. Programul a devenit tot mai mult centrat pe produse: si la Hackathon, si in perioada de pre-accelerare, echipele lucreaza cot-la-cot, impreuna cu mentorii, pentru a crea solutii IT&C surprinzatoare si practice.

Acum, la a treia editie, programul a crescut mult. Ni s-au alaturat parteneri din industrie si media care vor sa-i gaseasca si sa-i sustina pe tinerii creativi si curajosi. Devine tot mai usor sa creezi tehnologii, provocarea este chiar sa o faci!

Ma astept ca si in acest an la Demo Day sa vedem echipe tinere puternice si prototipuri inspirate", spune Razvan Rughinis, co-fondator Innovation Labs.

Cum te inscrii la hackathon-ul Innovation Labs cu ideea ta

Inscrierile au loc pana pe 5 martie prin formularul online de la innovationlabs.ro.

La inceputul hackathon-ului, participantii isi prezinta ideile timp de un minut in fata publicului, urmand ca cele mai apreciate idei sa devina centrele de atractie pentru echipele de startup care intra in competitia de dezvoltare.

In urmatoarele ore, echipele vor crea, vor mestesugi si vor slefui codul, imaginea, conceptul si prezentarea pentru a ajunge la un prototip convingator.

Tinerii nu vor fi singuri, ci vor lucra alaturi de mentori exceptionali: antreprenori de top, profesionisti si manageri din industria IT&C.

In final, cele mai bune echipe din Bucuresti si din Cluj vor intra in programul de pre-accelerare care va dura 3 luni.

Ce este pre-accelerarea de la Innovation Labs?

Pe scurt, "pedal to the metal". Astfel, in perioada 10 martie si 19 mai echipele castigatoare isi vor ascuti simturile antreprenoriale, tehnice, de comunicare si lucru in echipa prin mentorat, discutii provocatoare si lucru cot la cot.

Tinerii vor lucra alaturi de experti si antreprenori cu renume in zona afacerilor IT&C, intalnindu-si mentorii saptamanal pentru schimb de idei si feedback critic, dar si constructiv!

Antreprenoriatul e un drum cotit prin multe teritorii, astfel incat echipele se vor familiariza cu ultimele noutati in designul solutiilor IT, cu validarea prototipurilor prin interactiune cu clientii si cu piata, cu strategii de comunicare pentru startupuri, modele de business si monetizare, strategii de vanzare si posibilitati de finantare a afacerii.

Innovation Labs isi prezinta absolventii in luna mai, la Demo Day, un eveniment in care produsele echipelor se intalnesc cu curiozitatea investitorilor, tech-angels, angajatorilor si specialistilor in tehnologie.

Echipele cele mai convingatoare prin evolutia lor din ultimele luni si prin calitatea prototipului vor fi premiate si vor merge mai departe, beneficiind de sustinerea Innovation Labs pentru a-si consolida produsul si a-l lansa pe piata.

D.R.

#Innovation Labs 2015, #idei business tineri, #sprijin antreprenoriat tineri , #Inovatii