Cresterea industriei de jocuri virtuale sau cum alimenteaza progresul tehnologic un gigant adormit

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 12:15
2129 citiri
Cresterea industriei de jocuri virtuale sau cum alimenteaza progresul tehnologic un gigant adormit
Foto: Pixabay

Progresul tehnologic isi gaseste cel mai bun si roditor teren in industria jocurilor, unde aplica ultimele noutati lansate.

Dezvoltarea partii hardware deserveste cum nu se poate mai bine cresterii partii de software, ajutandu-i pe producatorii de jocuri sa creeze adevarate bijuterii grafice, capabile sa ofere jucatorilor provocari asa cum nu au mai avut pana acum.

Pe o piata in care concurenta este din ce in ce mai acerba, vor supravietui doar acele companii care sunt capabile sa ofere exact ceea ce iti doreste clientul.

Tendinta actuala este ca jocurile video in forma lor clasica sa dispara si sa se transforme in aplicatii care sa fie folosite in tandem cu ultimele gadgeturi care au fost lansate pe piata de profil (casti de realitate virtuala si console multitasking cu conectare instant la retele sociale).

In plus, industria gamingului isi va extinde perspectivele, iar jocurile de cazinou, de exemplu, vor putea fi jucate direct de catre jucatori, folosindu-se de aceste noutati, ceea ce le va spori nivelul de realism.

In mod direct, evolutia tehnologiei este strict legata de imbunatatirea tandemului hardware-software, astfel incat, computerele, asa cum le stim astazi, vor trebui sa se adapteze si sa evolueze, pentru a putea face fata noilor console de jocuri, dar mai ales dispozitivelor mobile (tablete si telefoane inteligente).

Industria de e-jocuri va fi una dintre cele mai bine aspectate, datorita vastelor posibilitati care i se deschid in prezent.

Cu fiecare an ce trece, piata de computere scade in sectorul de vanzari; numai in anul 2015 s-a inregistrat o scadere de 10%, in timp ce piata consolelor si a dispozitivelor portabile (laptop-uri, tablete si smartphone-uri) a cunoscut o crestere de peste 15%.

Faptul ca industria producatoare de PC-uri inregistreaza din ce in ce mai putine cereri este strict legata de aparitia a tot felul de gadgeturi care inglobeaza puterea grafica a puternicelor procesoare care este inglobata in dispozitive ce au dimensiuni la scara o mult mai mica decat computerele.

Gradul de mobilitate oferit de acestea este direct proportional cu valoarea caracteristicilor pe care le au integrate, astfel incat posesorul le poate avea "la purtator", folosindu-se de ele ori de cate ori are nevoie.

Chiar si faptul ca pana nu demult computerele dominau prin perspectiva rezolutiei imaginii oferite (monitoarele grafice de inalta performanta si-au atins apogeul, insa) a fost redus de catre consolele video care se pot conecta la noile televizoare inteligente, cu dispaly high-definition, dar si de ultimele tablete care au dimensiuni medii si care ofera rezolutii grafice de inalta performanta.

Poate ca singurele elemente care inca mai fac PC-urile atragatoare sunt legate de pretul acestora de vanzare si faptul ca noile dispozitive destinate e-jocurilor inca nu au un nivel de raspandire atat de larg.

Insa, in viitorul apropiat computerele vor trebui sa-si redefinieasca pozitia in fata gadgeturilor futuriste si sa ofere noi configuratii care sa se plieze pe cerintele jourilor virtuale (de altfel, cele mai bine vandute configuratii din categoria computerelor sunt legate de jocurile video).

Jocurile virtuale inseamna astazi, dincolo de aspectul grafic, audio si gameplay, una dintre cele mai captivante forme de interactiune la nivel social.

Dezvoltarea alerta a comunitatilor sociale a dus la necesitatea aparitiei unor dispozitive care sa le permita utilizatorilor sa fie in permanenta conenctati la tot ceea ce era nou in mediul virtual.

Oamenii nu puteau astepta sa ajunga acasa, ca sa afle ultimele noutati de pe Facebook sau de pe Twitter, asa cum nici nu puteau folosi computerele de la serviciu in interes personal.

Aparitia si progresul accelerat al terminalelor mobile (telefoane inteligente si tablete) le-a permis oamenilor sa fie in centrul evenimentelor si sa se bucure de tot ceea ce inseamna informare si relaxare in timp real.

Privit din punct de vedere al socializarii, jocurile online reprezinta modalitatea extraordinara care permite combinarea elemntului de relaxare, cu cel al comunicarii.

Una dintre zonele de jocuri care s-a dezvoltat foarte mult in perioada recenta este cea destinata jocurilor de cazinou, care au fost preluate si inglobate chiar si de catre retelele de socializare (asa cum este Facebook).

Fie ca este vorba despre intreceri pe retelele sociale, fie ca este vorba despre turnee profesioniste destinate jocurilor din acest domeniu, asa cum sunt turneele de poker care au loc in locatii speciale si sunt transmise online, acest e-jocuri genereaza un continuu interes din partea jucatorilor.

Mai ales cum este cazul acelor companii care au care a reusit sa infuenteze industria de e-jocuri oferind aplicatiile la un nivel grafic si audio de foarte buna calitate, iar in ceea ce priveste nivelul de interactiune sociala asociindu-si imaginea cu unii dintre cei mai mari sportivi ai lumii (Cristiano Ronaldo sau Neymar Jr, numindu-se printre acestia).

In plus, beneficiind din plin de progresul tehnologic, aceste jocuri sunt disponibile atat in varianta desktop, cat si in cea optimizata pentru dispozitivele mobile (smartphone si tableta).

Iar in ceea ce priveste nivelul de realism, acesta este la nivelul maximal, dat fiind faptul ca multe dintre aceste jocuri se pot desfasura in camere cu dealer live.

Un alt gadget care se dovedeste a fi un element interesant pentru jocurile online este casca de realitate virtuala. Dezvoltarea placilor video performante a facut necesara aparitia unui astfel de dispozitiv, care sa ofere o noua perspectiva unui joc virtual.

Cele mai recente lansari de astfel de dispozitive au scos la iveala headset-uri cu un grad sporit de interconectibilitate, un camp vizual extins la maximum, sisteme complexe de lentile si ecrane, precum si diverse sisteme de ghidare pe baza de senzori.

Casti virtuale precum Oculus Rift sau Infinity Eye sunt dotate cu tehnologii care le permit sa se plieze perfect pe profilul unui jucator de jocuri virtuale si sa-i ofere acestuia o experienta de neuitat.

Nu in ultimul rand, un segment al industriei hardware care a contribuit din plin la dezvoltarea jocurilor este cel al consolelor de jocuri. Xbox One este una dintre acestea, iar producatorii acesteia au inteles ca notiunea de joc virtual modern inseamna si un grad ridicat de socializare.

De aceea, acest dispozitiv a venit niste caracteristici specifice (necesitatea ca jucatorul sa se conecteze online pentru verificari si actualizari, comanda vocala integrata si personalizare prin Kinect, sistem multiplayer avansat, living Games care ofera sincronizare cu lumea reala). In acest fel, experienta oferita la nivel de gaming este una incredibila, ceea un motiv in plus ca jocurile virtuale sa fie din ce in ce mai complexe.

La nivel grafic, aceasta consola reuseste sa depaseasca foarte multe bariere, oferind jocuri de inalta calitate video. Integrarea a diferitelor elemente care o particularizeaza (voice recognition, comanda vocala, senzori de miscare) duce experienta de joc la un nou nivel.

Segmentul de e-games este unul dintre cele mai bine aspectate categorii ale jocurilor video. In jurul acestora s-au dezvoltat comunitati care interactioneaza zilnic, atat prin joc, cat si prin discutii legate de acestea.

Chiar si canalele speciale dedicate acestor jocuri virtuale au inregistrat un aflux extrem de ridicat de jucatori si fani (numai pe canalul de jocuri online Twitch, peste 55 de milioane de utilizatori urmaresc lunar diferite jocuri virtaule si evolutia acestora).

Jocurile virtuale ofera avantajul unui extinderi aproape infinite, desfasurandu-se pe tot parcursul unui an, in cadrul unui bun comun al umanitatii-internetul si putand fi jucate pe o mare varietate de dispozitive.

Prin urmare, progresul tehnologic va fi benefic atat pentru jucatori, cat si pentru jocuri, oferindu-le acestora posibilitatea de a trece orice bariera reala sau imaginara.

#jocuri virtuale, #gaming gadget, #jocuri smartphone , #Jocuri