EA Games vrea sa intreaca Zynga

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 12:20
1337 citiri
EA Games vrea sa intreaca Zynga

EA Games a anuntat ca vrea sa devina concurentul principal al Zynga, unul dintre marii creatori de jocuri pentru Facebook.

Conform directorului EA Games, prin achizitia PopCap Games, compania sa a convins investitorii ca doreste sa se implice pe piata jocurilor online si sociale. Ei au platit 1,3 miliarde de dolari pentru PopCap, companie a carei valoare este estimata la 8 miliarde de dolari, reusind sa devanseze oferta facuta de Zynga, de 1 miliard de dolari, care si-o dorea in propriul portofoliu.

"Aceasta e o strategie pe care doar EA o poate duce la bun sfarsit. Competitorii nostri fie au prea putine branduri, fie nu si-au demonstrat abilitatea de a transpune jocurile lor pe multiple platofme," a declarat John Riccitiello, director EA Games.

Veniturile EA Games au crescut in ultimul an. Titluri ca FIFA si Madden au inregistrat cresteri de 20%, si 30% pe digital. Avansul financiar se datoreaza si lansarii Sims Social pe Facebook, care a devenit rapid cel de-al doilea cel mai popular joc de pe platforma de socializare, imediat dupa jocul CityVille al celor de la Zynga, inregistrand chiar si 8 milioane de utilizatori zilnici, si pana la 40 de milioane de utilizatori pe luna.

Reprezentantii EA Games au anuntat sambata ca se asteapta la un venit net intre 925 si 975 milioane de dolari pentru cel de-al doilea trimestru.

In ultimii doi ani, compania a facut eforturi de a intra si pe mediul digital, cumparand companiile PopCap si Playfish, cunoscute pentru jocurile de tipul "Plants vs. Zombies" si "Bejeweled".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#EA Games Zynga , #Jocuri